Αντιφασιστικό κίνημα
Ενωτικό αντιφασιστικό κάλεσμα αγώνα και μνήμης 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Την Τρίτη 25/7/2017, πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ, ανοιχτή συνέλευση με τη συμμετοχή φορέων και ακτιβιστών/τριών με στόχο την ανάληψη ενωτικής πρωτοβουλίας για τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις αγώνα και μνήμης του ερχόμενου Σεπτέμβρη, στα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Από την πλειοψηφία των παρευρισκομένων συμφωνήθηκαν τα βασικά σημεία του πολιτικού πλαισίου του κοινού μας καλέσματος, καθώς και τα μεγάλα κινηματικά ραντεβού του ερχόμενου Σεπτέμβρη (...)

 Το αντιφασιστικό κίνημα με ενωτικό και μαχητικό βηματσμό, θα βρεθεί γι' άλλη μια φορά στους δρόμους της Αθήνας και του Κερατσινιού, για να δηλώσουμε την αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας για:

• Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.

• Το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της ΧΑ στη Λεωφόρο Μεσογείων, καθώς και κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά.

• Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα. Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

• Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων

• Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών

Καλούμε:

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017, στις 6 μ.μ. σε αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση στο Σύνταγμα και σε πορεία από τη Βουλή, στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη λεωφόρο Μεσογείων.

Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017, στις 6 μ.μ. σε συγκέντρωση και πορεία από το μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Στηρίζουμε τις δράσεις μνήμης και αγώνα που θα οργανωθούν από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, καθώς και από τοπικούς φορείς στο Κερατσίνι και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου.

Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και κάθε μαζικό φορέα να συμμετάσχει ενεργά στη διοργάνωση, να καλέσει και να πλαισιώσει τις κινητοποιήσεις για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Συνυπογράφουν (Το κάλεσμα της διοργάνωσης παραμένει ανοιχτό): Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά, Συντονισμός Σωματείων/Φορέων για το προσφυγικό, ΚΕΕΡΦΑ, Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”, Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας, Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ιλίου

Την κινητοποίηση στηρίζουν: Επιτροπή Δικαιωμάτων Λαϊκής Ενότητας, ΟΝΡΑ-Ανασύνθεση, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης μέλη των παρακάτω συλλογικοτήτων: ΟΡΜΑ, Ξεκίνημα, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, ΑΠ Ροσινάντε


Σύσκεψη στις 29 Αυγούστου

Ανοιχτή Σύσκεψη καλούν την Τρίτη 29 Αυγούστου η Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των Γραφείων της Χρυσής Αυγής, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΚΕΕΡΦΑ. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7μμ στο αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης (Ακαδημίας 50).

Το κάλεσμα απευθύνεται σε συνδικάτα, δημοτικές κινήσεις, φοιτητικούς συλλόγους, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, κοινότητες μεταναστών και κάθε δύναμη που παλεύει το ρατσισμό και το φασισμό.

Όπως μας είπε ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας: “Πάμε για μια πολύ μεγάλη πορεία στις 16 Σεπτέμβρη, για να βάλουμε τέλος σε ρατσισμό και φασισμό. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να συζητήσουμε όλοι όσοι παλεύουμε και να την οργανώσουμε με όλες τις δυνάμεις μας, να χωρίσουμε ευθύνες και δουλειές για να έχουμε επιτυχία. Γι' αυτό καλούμε τη σύσκεψη στις 29 Αυγούστου.

H Πακιστανική Κοινότητα συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία, στην τέταρτη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, για να πει ένα μεγάλο όχι στην ισλαμοφοβία, το ρατσισμό και το φασισμό. Οι Πακιστανοί αλλά και όλοι οι μετανάστες θέλουμε να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που είναι ρατσιστικά και φασιστικά κέντρα. Το ξέρουμε καλά από τις εκατοντάδες επιθέσεις που έχουμε δεχτεί τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα με τις επιθέσεις στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, το Περιστέρι.

Η δολοφονία της γυναίκας στην Αμερική δείχνει ότι παντού έχουμε τον ίδιο εχθρό. Ο Τραμπ από την πρώτη μέρα μιλά ενάντια στους μουσουλμάνους και όλους τους μετανάστες. Αυτό δίνει αέρα στα πανιά των νεοναζί. Δε θα τους αφήσουμε. Είμαστε ζωντανοί, παλεύουμε για ειρήνη, αγάπη, αλληλεγγύη. Καλούμε όλο τον κόσμο να είμαστε μαζί στη μεγάλη διαδήλωση στις 16 Σεπτέμβρη”.