Αντιφασιστικό κίνημα
Φιάσκο της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

Απομονωμένοι μέσα στα γραφεία τους έμειναν την Κυριακή 13 Δεκέμβρη οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Η δημόσια φιέστα-βράβευση των ταγμάτων εφόδου που καλούσαν στο δημοτικό κινηματογράφο “ΣΙΝΕΑΚ” την ίδια μέρα ματαιώθηκε ύστερα από την άμεση αντίδραση συνδικάτων, αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων της αριστεράς του λιμανιού. Ήταν μία νίκη για το αντιφασιστικό κίνημα στον Πειραιά, η δεύτερη μέσα σε διάστημα τριών μηνών όταν τον Σεπτέμβρη η ναζιστική οργάνωση είχε -ξανά αποτυχημένα- προσπαθήσει να στήσει προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή.
 
Καταγγελία για τη νέα πρόκληση της Χρυσής Αυγής αλλά και για την παραχώρηση σε αυτήν του δημοτικού χώρου από το δήμαρχο Μώραλη έβγαλαν την περασμένη εβδομάδα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας Παπαστράτου, η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών Ο.Λ.Π., ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ν.Α.Τ., ο Πανελλήνιος Σύνδέσμος Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, αναγκάζοντας τις επόμενες ημέρες το Μώραλη να πάρει πίσω την άδεια παραχώρησης του ΣΙΝΕΑΚ στη ναζιστική οργάνωση. Είχε προηγηθεί παρέμβαση από αντιφασιστικές οργανώσεις στο δημοτικό συμβούλιο.
 
Το πρωί της Κυριακής εκατοντάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή με μικροφωνική και ανακοινώσεις, διώχνοντας προηγουμένως τους λιγοστούς χρυσαυγίτες που στήθηκαν έξω από το “ΣΙΝΕΑΚ” για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Πειραιά με κεντρικό σύνθημα “οι αντιφασίστες έχουνε τους δρόμους, πίσω οι ναζι στους υπονόμους”. Με πανό συμμετείχαν η ΚΕΕΡΦΑ, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά και η ΟΡΜΑ.