Εργατικό κίνημα
Εργοδοτική αυθαιρεσία

Άλλο ένα περιστατικό εργοδοτικής ασυδοσίας ήρθε στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες στο κατάστημα της αλυσίδας fast-food με την ονομασία «GAMATO» στου Ζωγράφου. 

\r\n
\r\n
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, “Ο ιδιοκτήτης Ιωάννης Καλύβας, υποχρέωνε με την απειλή της απόλυσης τους εργαζόμενους να δουλεύουν 12 και πλέον ώρες. Μάλιστα είχε και την «εφευρετικότητα» να δημιουργήσει ένα μικρό δωμάτιο στον ημιώροφο του μαγαζιού, λέγοντας πως θα ήταν καλύτερο όποιος ήθελε να κοιμάται εκεί για να μην αργεί στη δουλειά.
\r\n
 
\r\n
Με τέτοιες συνθήκες εργασίας όπως είναι φυσικό, συνέβη εργατικό ατύχημα συναδέλφου ο όποιος κατέρρευσε μετά από 13 ώρες στο τιμόνι και τραυματίστηκε σοβαρά παθαίνοντας θλάση στο συκώτι και εσωτερική αιμορραγία και σώθηκε αφού τον περιμάζεψαν συνάδελφοι διανομείς από άλλα μαγαζιά. Όχι μόνο ο συνάδελφος δεν αποζημιώθηκε αλλά ο συγκεκριμένος εργοδότης του ζήτησε να επιστρέψει και στη δουλειά το συντομότερο, πριν καν λήξει η άδεια που του δόθηκε από το νοσοκομείο.
\r\n
 
\r\n
Πριν λίγο καιρό, με την πρόφαση ότι το μαγαζί «δεν βγαίνει» ζήτησε από το προσωπικό να αποχωρήσει από την εργασία ή να μείνει και να δουλέψει δωρεάν. Στην απαίτηση των εργαζομένων για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, η εργοδοσία απάντησε καλώντας δυο ένοπλους μπράβους να βγάλουν το προσωπικό έξω από το μαγαζί.
\r\n
 
\r\n
Προειδοποιούμε λοιπόν, τον συγκεκριμένο εργοδότη και κάθε αφεντικό που υιοθετεί πρακτικές «Μανωλάδας»: Ούτε μπράβοι, ούτε μαφιόζοι, θα εμποδίσουν τους απολυμένους να πάρουν πίσω τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει η επιχείρηση”.
\r\n