Αντιρατσιστικό κίνημα
Τιμή στη μνήμη του Σαχζάτ

Δυναμική παρουσία είχαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΕΕΡΦΑ στη διαδήλωση μνήμης για τον Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, στις 17/1

Το Σάββατο 17/1 συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν. Ο Σαχζάτ ήταν εργαζόμενος μετανάστης από το Πακιστάν και δύο χρόνια πριν βρέθηκε τα ξημερώματα, καθώς πήγαινε στη δουλειά του, αντιμέτωπος με τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής. Γεγονός που του στοίχισε την ίδια του τη ζωή.

\r\n
\r\n
Το περασμένο Σάββατο λοιπόν, τιμήσαμε τη μνήμη του, δίνοντας τον αντιφασιστικό παλμό στη γειτονιά των Πετραλώνων όπου και δολοφονήθηκε. Πάνω από 500 αντιφασίστες και αντιφασίστριες έδωσαν το παρόν, φωνάζοντας «ο Σαχζάτ ζει» και «ποτέ ξανά φασισμός». 
\r\n
\r\n

Συλλογικότητες

\r\n
\r\n
Η ΚΕΕΡΦΑ, το ΣΕΚ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πλήθος συλλογικοτήτων όπως η Λαϊκή Συνέλευση της Περιοχής, η Πακιστανική Κοινότητα και αναρχικοί, οργάνωσαν πορεία μέχρι και το σημείο της δολοφονίας του. Εκεί ο πατέρας του Σαχζάτ, Χαντίμ Χουσεΐν, σε κλίμα συγκίνησης απηύθυνε χαιρετισμό σε όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν τη μνήμη του γιου του και τους κάλεσε να δώσουν τη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση, την αστυνομία και σε όλους όσους, με τη συγκάλυψη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, οδήγησαν στη δολοφονία του παιδιού του και όχι μόνο.
\r\n
 
\r\n
Ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας, χαιρέτησε τη συγκέντρωση και θύμισε τις αμέτρητες ρατσιστικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες. Επεσήμανε ακόμη πως οι ενωμένοι ντόπιοι και μετανάστες εργάτες έβαλαν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και τους ίδιους τους δολοφόνους του Σαχζάτ στη φυλακή. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι». Επίσης έγιναν χαιρετισμοί εκ μέρους της Λαϊκής Συνέλευσης και της ΚΕΕΡΦΑ Πετραλώνων. 
\r\n
 
\r\n
Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα όλου του κόσμου που παρευρέθηκε το Σάββατο στα Πετράλωνα. Η μάχη απέναντι στους νεοναζί δολοφόνους δεν έχει τελειώσει. Διεκδικούμε να οριστεί άμεσα η δίκη τους. Δεν θα επιτρέψουμε την αποφυλάκισή τους με την συμπλήρωση του 18μηνου προφυλάκισης, όπως προκλητικά την μεθόδευσε η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων. Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει κανέναν άλλο νεκρό στις γειτονιές μας. Μέσα από τους αγώνες μας, επιβάλλαμε την κατάρρευση της κυβέρνησης και συνεχίζουμε για να οδηγήσουμε την άρχουσα τάξη σε παροξυσμό και τους φασίστες δολοφόνους σε ισόβια κάθειρξη.
\r\n
 
\r\n
Ο επόμενος σταθμός είναι η διεθνής μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού, 21 Μάρτη. Όλη η Ευρώπη θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στους νεοναζί, τη FRONTEX, την ισλαμοφοβία και θα διεκδικήσει να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες και ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά. 
\r\n
 
\r\n
Μαρία Μπολοβίνα
\r\n