Εργατικό κίνημα
ΜΕΤΡΟ-ΗΣΑΠ: Στάση εργασίας για την ασφάλειά μας

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ την Τετάρτη 18/3 για την ασφάλεια των μετακινήσεων με τους συρμούς των σταθερών συγκοινωνιών. 
 
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ηλεκτροδηγών αναφέρει: «Εδώ και λίγους μήνες, άρχισαν να κυκλοφορούν στο δίκτυο του υπογείου σιδηροδρόμου (Γραμμή 2), τραίνα που παρελήφθησαν πριν τρία χρόνια (17 συρμοί) και το κόστος τους έφτασε τα €155.000.000. Εδώ και πολλούς μήνες, έχουμε επισημάνει στη ΣΤΑΣΥ ότι οι καινούριοι συρμοί 3ης σειράς του Μετρό της Αθήνας, παρουσιάζουν προβλήματα τα οποία πέραν της αναστάτωσης των δρομολογίων, θέτουν σε κίνδυνο αυτό που λέγεται «Ασφάλεια Σιδηροδρόμου» (προσωπικό, επιβάτες, εξοπλισμός). 
 
Όπως επίσης, τεράστια δυσλειτουργία παρουσιάζουν και οι οθόνες ελέγχου αποβίβασης – επιβίβασης επιβατών στις καμπίνες ηλεκτροδήγησης στους συρμούς του Ηλεκτρικού. Παρά τις όποιες οχλήσεις μας, η Διοίκηση της Εταιρείας δείχνει μία περίεργη στάση, δείχνοντάς μας ότι ή δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα ή ότι τα θεωρεί μικρής σημασίας. Υπάρχουν όμως κάποια όρια που όταν ξεπερνιούνται, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισής τους είναι η ανάδειξη του προβλήματος».