Εργατικό κίνημα
Eκλογές με απειλές στο “Γεννηματάς”

Mε μια μεγάλη νίκη απέναντι στην προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων πάνε οι εργαζόμενοι του Γεννηματά στις εκλογές για το ΔΣ του Σωματείου του νοσοκομείου. Η ΕΔΕ κατά των ειδικευόμενων γιατρών που είχε διαταχτεί κατόπιν αναφοράς από τη διευθύντρια ακυρώθηκε μετά από τον ξεσηκωμό όλου του προσωπικού. (Διαβάστε παρακάτω την ανταπόκριση από γιατρούς του Νοσοκομείου). 
 
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 24-25 Ιούνη. Την ψήφο των εργαζόμενων διεκδικεί η Αγωνιστική Πρωτοβουλία-Συσπείρωση για την Ανατροπή όπου συμμετέχουν το «Νυστέρι», η ΑΡΣΙ και άλλοι αγωνιστές. 
 
Υποψήφιοι είναι οι: Aναγνωστόπουλος Ιωάννης, Βιοχημικός-τμήμα Κυτταρομετρίας, Αργύρης Χρίστος, ειδικευόμενος ιατρός Ακτινοδιαγνωστικής, Κοκκινόπουλος Στέλιος, ειδικευόμενος ιατρός Ακτινοδιαγνωστικής, Κωσταρέλος Κωνσταντίνος,τεχνολόγος-ακτινολόγος, Κωστοπούλου Μυρτώ, ειδικευόμενη ιατρός Νεφρολογίας, Κότσαλης Ιωάννης, ειδικευόμενος ιατρός Ορθοπεδικής, Μακρής Γεώργιος, επιμελητής β Οφθαλμολογίας, Μπερέτης Γεώργιος, ειδικευόμενος ιατρός Ακτινοδιαγνωστικής, Μπράτου Κων/να (Ντίνα),τραυματιοφορέας, Παπανικολοπούλου Ελπίδα, τραυματιοφορέας (πρώην σχολική φύλακας), Παπαντωνάκης Ελευθέριος, ειδικευόμενος ιατρός Νευρολογίας, Σερλής Ελευθέριος, τραυματιοφορέας, Σκαφίδα Αναστασία, ειδικευόμενη ιατρός Νευρολογίας, Τσαντήλα Κων/να (Νάντια), ειδικευόμενη ιατρός Νεφρολογίας, Τσοβόλα Γεωργία, νοσηλεύτρια, Φασούλα Μαρίνα-Ειρήνη, ειδικευόμενη ιατρός Ακτινοδιαγνωστικής, Χατζηγιάννης Αναστάσιος, πληροφορική-τμήμα προμηθειών. 
 
Την Τετάρτη 10/6 και οι 12 ειδικευόμενοι της Γ’ Παθολογικής του Γεννηματά ενημερώθηκαν ότι καλούνται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση τη Δευτέρα 15/6 στις 9 το πρωί. Σε κανέναν δεν κοινοποιούνταν η αιτιολογία της ΕΔΕ. Καλούνταν όλοι οι ειδικευόμενοι μαζί για την ΕΔΕ, κάτι πρωτάκουστο. 
 
Η παράταξη μας Αγωνιστική Πρωτοβουλία-Συσπείρωση για την Ανατροπή Γιατρών Γεννηματά έμαθε έγκαιρα ότι η ΕΔΕ αυτή είναι στα πλαίσια της απειλής της κ. Παγώνη προς τους ειδικευόμενους στη μέση της μεγάλης επίσχεσης του Μαΐου ότι θα τους καλούσε σε ΕΔΕ εάν δεν έκλειναν τους φακέλους των ασθενών της Γ’ Παθολογικής. Την επόμενη μέρα το πρωί εκατοντάδες αντίτυπα της προκήρυξης-καταγγελίας που βγάλαμε έφτασαν σε όλους τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου καταγγέλλοντας την κ. Παγώνη, η οποία πέρα από Διευθύντρια είναι πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων του Γεννηματά. 
 
Η καταγγελία ήταν σαφής: πρόκειται για τρομοκρατία και ρεβανσισμό απέναντι στους ειδικευόμενους που όχι μόνο μαζικά συμμετείχαν στην επίσχεση, αλλά και καθολικά απέργησαν στις 20 Μάη. Την ίδια στιγμή, μαζί με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ζητήσαμε έκτακτη Γενική Συνέλευση την επόμενη μέρα, την Παρασκευή 12/6. Με αστείες δικαιολογίες οι 3 εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στην πενταμελή επιτροπή των γιατρών αρνήθηκαν να την στηρίξουν. Παρόλα αυτά, η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 45 γιατρών του νοσοκομείου. 
 
Εκεί κατέρρευσαν τα ψέματα που κυκλοφορούσαν. Οι ίδιοι οι ειδικευόμενοι της Γ΄Παθολογικής στη Γενική Συνέλευση επιβεβαίωσαν τις διώξεις, προσκομίζοντας τα χαρτιά της ΕΔΕ. 
 
Τη Δευτέρα 15/6 μαζί με κλιμάκιο της ΕΙΝΑΠ (Παπανικολάου-Καταραχιάς) και του ΔΣ του ΙΣΑ (Καλιαμπάκος) και περίπου 30 αλληλέγγυους γιατρούς και επιμελητές ζητήσαμε από το γραφείο προσωπικού να κοινοποιήσει την αναφορά βάσει της οποίας διατάχτηκε η ΕΔΕ. Η αναφορά ήταν της κ. Παγώνη ενάντια στους ειδικευόμενους της με ημερομηνία 11 Μάη (ακριβώς στην κορύφωση της επίσχεσης). 
 
Κατόπιν, τα κλιμάκια των εργαζόμενων ζήτησαν από τον Διοικητή του νοσοκομείου την ανάκληση-ακύρωση της ΕΔΕ, κάτι που έγινε σε πέντε μόλις λεπτά. Είναι μια μεγάλη νίκη για τους αγωνιζόμενους γιατρούς του Γεννηματά κόντρα σε μια δεξιά διευθύντρια-πολιτικό πρόσωπο που είχε την αυταπάτη πως θα τρομοκρατήσει εύκολα τους αγωνιζόμενους συναδέλφους της. 
 Χρίστος Αργύρης 
Ειδικευόμενος, μέλος της Πενταμελούς Επιτροπής