Γράμματα και σχόλια
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στη νέα συμφωνία - μνημόνιο

Ανακοίνωση ενάντια στη νέα συμφωνία – μνημόνιο κυκλοφόρησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στις 20 Ιούνη, το μέτωπο της επανασταστικής - αντικαπιταλιστικής αριστεράς οργανώνει μονοήμερο εκδηλώσεων στην ΑΣΟΕΕ. Ενώ την επόμενη ημέρα, στον ίδιο χώρο, συνεδριάζει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο του μετώπου.
 
“Η δημοσιοποίηση των δύο σχεδίων συμφωνίας που έχουν κατατεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την κυβέρνηση και τους δανειστές δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες σχετικά με το πλαίσιο που διεξάγεται η διαπραγμάτευση. Παρά τις ποσοτικές τους διαφοροποιήσεις και οι δύο προτάσεις διέπονται από κοινή αντεργατική – αντιλαϊκή λογική στα βασικά σημεία και τη φιλοσοφία τους. Βασική παραδοχή και στα δύο σχέδια είναι ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να παραμείνει σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή σε μνημόνιο”, ξεκινά η ανακοίνωση και συνεχίζει:
 
“Το εργατικό κίνημα έχει τη δύναμη να παλέψει ενάντια στους προκλητικούς εκβιασμούς των δανειστών και του κεφαλαίου και να ανατρέψει παλιά και νέα Μνημόνια. Το δείχνουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια που λένε όχι στην ιδιωτικοποίηση, οι νοσοκομειακοί που απεργούν ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που διεκδικούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους με αυτοδιαχείριση και χωρίς Ταγματάρχες. Για να ηττηθεί η κυβερνητική πολιτική της διαχείρισης του αντιδραστικού πλαισίου από τα κάτω και από τα αριστερά, για να ανοίξει ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.
 
Κλιμάκωση
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλες τις δυνάμεις που πάλεψαν ενάντια στην κόλαση των μνημονίων να δώσουν τη μάχη για να μην περάσει ούτε στον λαό, ούτε στη βουλή η νέα συμφωνία, απαιτώντας τη διακοπή των συνομιλιών με την Τρόικα, κλιμακώνοντας την αντίσταση σε όλα τα μέτωπα με απεργίες, καταλήψεις και συλλαλητήρια, χωρίς να περιμένουμε το τέλος της διαπραγμάτευσης ή νέες εκλογές και δημοψήφισμα για να δείξουμε την αντίθεσή μας.
 
Να παλέψουμε για άμεση στάση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους. Ούτε ένα ευρώ σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, να χρηματοδοτηθούν γενναία παιδεία, υγεία, να γίνουν προσλήψεις και να ληφθούν μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας. Διαγραφή του χρέους. Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Απειθαρχία, ρήξη αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την ΕΕ.
 
- Καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με συλλαλητήρια και προκήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σε όλους τους χώρους μόλις αναγγελθεί η νέα συμφωνία. Καλούμε τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς σε κοινή δράση για να συγκροτηθεί μια δυνατή αριστερή αντιπολίτευση, ένα αγωνιστικό μέτωπο αντεπίθεσης, ρήξης και ανατροπής της επίθεσης.
 
- Στις 20 Ιούνη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οργανώνει μονοήμερο εκδηλώσεων στην ΑΣΟΕΕ με δύο θεματικές ενότητες: «Όχι στα Μνημόνια – παλιά και νέα: το κίνημα ενάντια στη νέα αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση» και «Μνημόνιο ή ρήξη: Ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και η ανάγκη μιας άλλης αριστεράς».
 
 

Μονοήμερο εκδηλώσεων 

Σάββατο 20 Ιούνη, ΑΣΟΕΕ
6.30μμ-8μμ
Όχι στα Μνημόνια – παλιά και νέα: το κίνημα 
ενάντια στη νέα αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση
Νίκος Γεωργίου, Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ
Ζέτα Μελάμπιανάκη, ΕΕ ΑΔΕΔΥ
Σύλβια Κοιλάκου, ΔΣ Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος Σωματείου 
Εργαζομένων Νοσοκομείου Άγιος Σάββας
Δημήτρης Πετρόπουλος, ΔΣ ΕΜΔΥΔΑΣ
8.30μμ-10μμ
Μνημόνιο ή ρήξη: Ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και η ανάγκη μιας άλλης αριστεράς
με επίσης μεγάλο πάνελ ομιλητών