Γράμματα και σχόλια
Η Δικαιοσύνη εκδικείται ξανά τον Ρωμανό

Η Δικαιοσύνη εκδικείται για άλλη μία φορά το Νίκο Ρωμανό, στερώντας του τη δυνατότητα να συνεχίσει να σπουδάζει με “βραχιολάκι”, παρά το γεγονός ότι πέρασε το 1/3 των μαθημάτων του εξαμήνου, όπως όριζε η τροπολογία που ψηφίστηκε το Δεκέμβρη του 2012 στη Βουλή, μετά την πολυήμερη απεργία πείνας του.  
 
Ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς δικαστικούς παράγοντες που είχαν οδηγήσει στην πολυήμερη απεργία πείνας του Ρωμανού, προχώρησε σε αρνητική εισήγηση στο συμβούλιο των φυλακών σχετικά με την παροχή δυνατότητας στον Νίκο Ρωμανό να φοιτήσει στη σχολή που πέρασε. Αυτό έγινε γιατί η τροπολογία που ψηφίστηκε δεν είναι σε ισχύ, καθώς δεν έχει υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας που θέτει τις προϋποθέσεις εφαρμογής του.
 
Στις καλένδες
 
Μπορεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να είχε ταχθεί υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει, όμως τωρα το υπουργείο Δικαιοσύνης με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη, αφήνει τα δικαστικά κυκλώματα να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.  Έτσι ακόμα και μία αυτονόητη νομοθετική ρύθμιση την όποία ψήφισαν προεκλογικά όλα τα κόμματα της Βουλής κάτω από την τεράστια πίεση του κινήματος αυτή τη στιγμή παραπέμπεται στις καλένδες. 
 
Τα εμπόδια των δικαστών στο αυτονόητο δικαίωμα του Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει, είναι αλλη μία απόδειξη μίας διαχρονικής διαπίστωσης. Οτι κανένα δικαίωμα δεν κατακτήθηκε με τους νόμους αλλά με τη μαζική αντίσταση του εργατικού κινήματος και της νεολαίας στους δρόμους.