Γράμματα και σχόλια
Όχι ΝΑΤΟϊκή Βάση στο Αιγαίο

Σωματεία, φορείς, κινήσεις ειρήνης, από τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Σάμο, την Ικαρία, την Κάλυμνο, την Κώ, τη Ρόδο συγκροτούν την «Αντιιμπεριαλιστική αλυσίδα στο Αιγαίο», αντιδρώντας στην προοπτική ίδρυσης νατοϊκής βάσης στην περιοχή και πραγματοποιούν Παναιγαιοπελαγίτικη κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Ιουνίου  την ίδια ώρα (7:30μμ) σε όλα τα νησιά.
 
Κάλεσμα στην Παναιγαιακή κινητοποίηση ενάντια στη Νατοϊκή βάση εξέδωσε και η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου που αναφέρει: “με την συμμετοχή όλων μας οικοδομούμε μια δυναμική συμπαράταξη φορέων του εργατικού και λαϊκού κινήματος των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Συμπαράταξη που εκτιμούμε ότι θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στον κοινό μας στόχο να αποτρέψουμε την εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκής Βάσης στην περιοχή μας. Με την πεποίθηση ότι πρέπει άμεσα να εκφραστεί με μαζικό και μαχητικό τρόπο η αντίθεσή μας, προτείνουμε Παναιγαιοπελαγίτικη κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Ιουνίου την ίδια ώρα (7:30 μ.μ.) σε όλα τα νησιά.
 
Μ’ αυτό τον τρόπο θα πραγματοποιηθεί μια αλυσίδα συγκεντρώσεων, ένα λαϊκό τείχος υπεράσπισης της εθνικής μας ανεξαρτησίας και κυριαρχίας. Μια ανθρώπινη αντιϊμπεριαλιστική – φιλειρηνική αλυσίδα από τη Λήμνο ως το Καστελόριζο που θα βροντοφωνάξει: ΟΧΙ στα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ΝΑΤΟϊκή βάση στο Αιγαίο. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ- Ε.Ε- ΗΠΑ. Ούτε γη , ούτε νερό στους φονιάδες των λαών”.