Εργατικό κίνημα
Δήμαρχος της “κατσαρόλας” ο Καμίνης

“Ντροπή στον Δήμαρχο της κατσαρόλας Γιώργο Καμίνη”, έγραφε η προκήρυξη της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας που έγινε ανάρπαστη σε όλους τους χώρους των δημοτικών υπηρεσιών που βγήκαν για εξόρμηση τα μέλη της δημοτικής παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Από το κεντρικό κτήριο στη Λιοσίων μέχρι το Γκαράζ της καθαριότητας στην Ιερά Οδό, οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Αθήνας έδωσαν ένα ηχηρό ΟΧΙ σπάζοντας την τρομοκρατία και τα ψέματα που προσπάθησε ο ίδιος ο Καμίνης και η παράταξή του να περάσουν όλη την προηγούμενη εβδομάδα.
 
“Η στάση του Δημάρχου Καμίνη να ηγηθεί πρωτοβουλίας υπέρ του Ναι στο δημοψήφισμα είναι μια απαράδεκτη ενέργεια στήριξης των άθλιων εκβιασμών των Τραπεζιτών, της ΕΕ, του ΕΚΤ, του ΔΝΤ για να επιβάλουν το νέο μνημόνιο”, έγραφε η ανακοίνωση που μαζικά οι εργαζόμενοι στο δήμο της Αθήνας την έπαιρναν για να την μοιράσουν και να την κολλήσουν σε όλους τους χώρους.
 
Μάλιστα ο Καμίνης προχώρησε ακόμα πιο πέρα την απαράδεκτη στάση του προσπαθώντας να σταματήσει την μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων δεκαετιών -όπως εξελίχθηκε η συγκέντρωση της Παρασκευής 3/6 στο Σύνταγμα- μεθοδεύοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 2/6 την προσπάθεια να μην δοθεί το Σύνταγμα στην καμπάνια για το ΟΧΙ αλλά στο ΝΑΙ. 
 
“Στη συνεδρίαση για την κατανομή των χώρων έφεραν ομόφωνη πρόταση της διακομματικής, με συμμετοχή μόνο της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την οποία το Σύνταγμα δίνονταν στην καμπάνια του ΝΑΙ, ενώ η πλειοψηφία της παράταξης Καμίνη απείχε από τη ψηφοφορία ώστε να μην γίνει κατανομή των χώρων”, όπως δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.
 
Θέλοντας μάλιστα να επιβάλει την γραμμή του, προσπάθησε να βάλει στην υπηρεσία του Ναι το μηχανισμό του Δήμου. Το γραφείο τύπου είχε κάνει την αρχή με την κάλυψη της προσωπικής του καμπάνιας και ακολούθησαν τα ειδικά συνεργεία της καθαριότητας με τον αντιδήμαρχο κ. Βαρελά να δίνει εντολή να κατεβαίνουν οι αφίσες, τα πλακάτ και τα πανό που έγραφαν ΟΧΙ ενώ ταυτόχρονα ιδιωτικά συνεργεία γέμιζαν τους δρόμους της Αθήνας με το Ναι. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι του δήμου με την σθεναρή στάση τους δεν έκαναν το χατήρι στο μνημονιακό Δήμαρχο. 
 
Η όλη εκστρατεία που έριξε το προοδευτικό ψευτοπροσωπείο που προσπαθούσε να περάσει ο Καμίνης ολοκληρώθηκε με την παρουσία του σαν κεντρικού ομιλητή της καμπάνιας του Ναι στην συγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο. Ο Καμίνης “στο ρόλο του σωτήρα εκ μέρους των πραξικοπηματιών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των ντόπιων στηριγμάτων τους, τους Σαμαροβενιζέλους και το Ποτάμι, τον ΣΕΒ και τον Άνθιμο προσπάθησε να μας κάνει μαθήματα δημοκρατίας, νομίζοντας ότι ξεχάσαμε τις χυδαίες επιθέσεις κατά του κινήματος της Πλατείας Συντάγματος ή την πρότασή του για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στην Αθήνα”, τόνιζε στην απάντηση που εξέδωσε η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας αμέσως μετά την ομιλία του Καμίνη στο Καλλιμάρμαρο.