Απεργιακό Κίνημα
Οι οροθετικοί θύματα των μνημονίων

Συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου Λαϊκό πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Υγείας.
 
Η εγκληματική πολιτική της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων έφτασε στο σημείο να εξαντληθούν τα αποθέματα των αντιρετροϊκών φαρμάκων, της αγωγής που πρέπει να λαμβάνουν οι φορείς του HIV. 
 
Το ΑΧΕΠΑ ήταν το πρώτο στο οποίο εξαντλήθηκαν τα πολύτιμα για τους ασθενείς φάρμακα και το Λαϊκό ακολούθησε. Η επιδημία της έλλειψης εξαπλώνεται στον Ευαγγελισμό, το Συγγρός, τον Ερυθρό Σταυρό και θα ακολουθήσει το Τζάνειο, το Νικαίας, η Πάτρα και η Κρήτη. “Η HIV λοίμωξη είναι μια από τις ελάχιστες ασθένειες που, εφ’ όσον υπάρχει διαθέσιμη φαρμακευτική αγωγή, αντιμετωπίζεται με τεράστια επιτυχία. Οι οροθετικοί στον ιό HIV, όχι απλά επιβιώνουν, αλλά επανέρχονται στην κοινωνία σε πλήρη δραστηριότητα και μπορούν να έχουν το προσδόκιμο επιβίωσης που έχει ο μέσος όρος του πληθυσμού. Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμη αγωγή, η εξέλιξη είναι μοιραία. Ένας οροθετικός που δεν λαμβάνει αντιρετρο-ϊική αγωγή, με μαθηματική ακρίβεια, τα ερχόμενα χρόνια εμφανίζει τη νόσο AIDS και καταλήγει στο θάνατο... 
 
Απαιτούμε να υπάρξει χωριστή κι ανεξάρτητη χρηματοδότηση για τους HIV οροθετικούς, για τους πάσχοντες από ηπατίτιδες, για τους αιμορροφιλικούς και τους καρκινοπαθείς! Απαιτούμε άμεση επιχορήγηση στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΣΥ για όλους τους πάσχοντες!” συνεχίζει.