Διεθνή
Reddediyoruz Aπορρίπτουμε

3 Αυγούστου, διαδήλωση Τουρκοκυπρίων στην Λευκωσία

Aπορρίπτουμε τον έλεγχο της ζωής μας, τον έλεγχο της κοινωνίας βροντοφώναξαν πάνω απο 5000 Τουρκοκύπριοι νεοι και νέες το βράδυ της Τετάρτης 3/08 σε μια μεγαλειώδη και δυναμική διαδήλωση στους δρόμους της βόρειας Λευκωσίας. Τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα ήταν "Αγκυρα κάτω τα χέρια σου απο το σβέρκο μας", "ελευθερία επανάσταση", "αυτό είναι μόνο η αρχή ο αγώνας θα συνεχιστεί".
 
Ήταν η συνέχεια μιας σειράς κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν, ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθήθηκε απο την Τουρκία για τη δημιουργία γραφείου "συντονισμού" που θα ελέγχει τις πολιτιστικές, αθλητικές, θρησκευτικες και αλλες εκδηλώσεις στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι Τουρκοκύπριοι. Το νομοσχέδιο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και δυναμικών διαδηλώσεων κυρίως μέσα στη νεολαία, κάποιες απο τις οποίες ξεπέρασαν τις 10.000 σε συμμετοχή. Η Εργατική Δημοκρατία ήμασταν εκεί για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτό το κίνημα.
 
Καμίνι
Τελικά ο νόμος απορρίφθηκε απο το Ανώτατο Δικαστήριο στο βορρά. Μπορεί να απορρίφθηκαν σαν αντισυνταγματικές μόνο καποιες απο τις πρόνοιές του αλλά είναι σημαντικό ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην ολότητά του. Θα πρέπει να "φτιαχτεί" και να ξαναπεράσει από τη βουλή και το καμίνι του κινήματος που σήμερα νοιώθει την αυτοπεποίθηση της νίκης του.
 
Είναι αναμφίβολα μια μεγάλη νίκη και ιδιαίτερα της νεολαίας που ήταν στη πρώτη γραμμή της μάχης. Χαιρόμαστε γι’ αυτό και θεωρούμε οτι είναι μια νίκη και για όλους τους υποστηριχτές της επαναπροσέγγισης, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Είναι ένα χαστούκι στους εθνικιστές και των δυο πλευρών και ένα μεγάλο μάθημα για τη δύναμη του κινήματος από τα κάτω. 
 
Σε αυτό το κίνημα βρίσκεται η ελπίδα μας για μια ειρηνική και δημοκρατική επανένωση του νησιού μας. 
Ένα τέτοιο κίνημα είναι η απάντηση τόσο για τα "πρωτόκολλα συνεργασίας" που επιβάλλει στους τ/κ ο Ερντογάν, όσο και για τις μνημονιακές πολιτικες λιτότητας, περικοπών και εθνικισμού που μας επιβάλλει ο Αναστασιάδης.