Εργατικό κίνημα
Νερό: 3η Πανελλαδική Συνάντηση Συλλογικοτήτων για το Νερό

Η “3η Πανελλαδική Συνάντηση Συλλογικοτήτων για το Νερό” οργανώνεται από το ΣΕΚΕΣ – ΕΥΔΑΠ, το Σάββατο 26/11, στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Αθήνα. 

Η Συνάντηση οργανώνεται στο πλαίσιο δράσεων της Πανελλαδικής Συμμαχίας για το Νερό, ενός δικτύου κινημάτων και συλλογικοτήτων, με καταστατική αρχή ότι “το νερό είναι κοινό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο οποιασδήποτε μορφής κερδοσκοπίας”. 

“Όπου το Νερό κινδυνεύει η Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό θα είναι εκεί” δηλώνει το κάλεσμα στη Συνάντηση του Σαββάτου. “Θεωρούμε την καθολική, ατομική και συλλογική, απρόσκοπτη πρόσβαση σε φθηνές, ποιοτικές και επαρκείς, υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης, Ανθρώπινο Δικαίωμα. Το νερό είναι Κοινωνικό Αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και οι ΔΕΥΑ να ανασυγκροτηθούν ως δημόσιοι οργανισμοί, στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι ως μέσο κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων”. 

Η Συνάντηση θα ξεκινήσει στις 10πμ στην Αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο (Καρόλου 24, 3ος όροφος).