Εργατικό κίνημα
Εργαζόμενοι ΜΜΕ: Tι θα κάνει η Aριστερά στην EΣHEA;

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η συζήτηση που οργάνωσαν εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, που υπέγραψαν και κυκλοφόρησαν την "διακήρυξη ενωτικού προσανατολισμού". Την διακήρυξη είχαν υπογράψει αρχικά 18 εργαζόμενοι,  ενώ τώρα με τις προσθήκες του Νάσου Γκολέμη της ελευθεροτυπίας και της Δήμητρας Μπαλαρή του "επικοινωνία", έφτασαν τους 20.

Στην συζήτηση πήραν μέρος εργαζόμενοι που συμμετέχουν στις παρατάξεις, Financial Crimes (είχαν και το εισηγητικό βάρος), Συσπείρωση (ΣΥΡΙΖΑ), ΑριστερόΜΜΕτωπο και ανένταχτοι. Δεν υπήρξε κανένας εκπρόσωπος από την παράταξη στην οποία  συμμετέχει το ΚΚΕ. Η συζήτηση κινήθηκε στην διερεύνηση και τις δυνατότητες συνεργασιών για τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, με την Συσπείρωση να προτείνει στους Financial Crimes,να μπούν στο ψηφοδέλτιό της, αλλά χωρίς αναφορά του ονόματός τους, ανένταχτους να προτείνουν κοινό αντικαπιταλιστικό ψηφοδέλτιο των Financial Crimes με το Αριστερό ΜΜΕτωπο (ΝΑΡ) και το τελευταίο να προσανατολίζεται στο να μην κατέβει στις εκλογές.

Η αρχική πρόταση των Financial Crimes ήταν ενωτικά η αριστερά, με πρόγραμμα δράσης να κατέβει στις εκλογές και να πάρει την πλειοψηφία (αθροιστικά έχει το σχεδόν 40% των ψήφων). Οι διεργασίες όλων των πλευρών συνεχίζονται, προς όλες τις κατευθύνσεις. Υπενθυμίζουμε ότι ο νυν πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ (εκλεκτός της ΝΔ)εξελέγη  όταν η ΕΣΗΕΑ συγκροτήθηκε σε σώμα, από τις ψήφους των παρατάξεων ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, που  πίστευαν ότι έτσι δίνουν διέξοδο για να λειτουργήσει το σωματείο, χωρίς καν να έχουν επιχειρήσει να συνεργαστούν μεταξύ τους. Μάλιστα στην συζήτηση του  Σαββάτου, οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, υπεραμύνθηκαν αυτής  της επιλογής (της ανάδειξης του Σόμπολου στην προεδρία, σαν την μόνη  ρεαλιστική, εκείνης της στιγμής).

Eξορμήσεις

Οι Financial Crimes, την Κυριακή συνέχισαν τις εξορμήσεις τους στους  αθλητικούς συντάκτες, με εξόρμηση στους συναδέλφους που κάλυπταν τον αγώνα Ολυμπιακός- Κέρκυρα (την προηγούμενη βδομάδα είχαν καλυφθεί άλλοι τρείς αγώνες).  Παράλληλα όπως κατήγγειλαν αθλητικοί συντάκτες στους Financial Crimes,  εκβιάζονται οι απολυθέντες της "Ώρας για σπόρ", να μην κάνουν  ασφαλιστικά μέτρα για να προσληφθούν σαν καινούργιοι στη "Νέα Ώρα" (νέα διεύθυνση-ιδιοκτησία), αρκεί να δείξουν καλή διαγωγή (και φυσικά αν ένα μήνα μετά απολυθούν να έχουν χάσει την αποζημίωση των χρόνων που δούλευαν στην Ώρα και να πάρουν ψίχουλα). 

Μιλάμε δηλαδή για οργανωμένο γκαγκστεριλίκι και επικοινωνία του παλιού με το νέο αφεντικό.Στα δικαστήρια, τα ασφαλιστικά μέτρα αναβλήθηκαν για τις  15 Μάη, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΣΗΕΑ,γιατί εκτίμησε ότι δεν  ήταν καλή η σύνθεση του δικαστηρίου. Στους εργαζόμενους της ΩΡΑΣ  (εκτός της αποζημίωσης)υπάρχει χρέος τριών μηνών και αναδρομικά χρόνων  και δεν είχε βγεί ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μια κινητοποίηση, μέχρι να  σκάσει το κανόνι, αν και διευθυντής της εφημερίδας, είναι ο πρόεδρος  του ΠΣΑΤ και η ΕΣΗΕΑ, είναι σε συνεχή επικοινωνία μαζί του. Την Πέμπτη  οι Financial Crimes θα κάνουν εξόρμηση στη γενική συνέλευση του ΠΣΑΤ  (αθλητικοί συντάκτες). Επίσης έχουμε μπροστά μας την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, όπου οι  εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να είμαστε μαζί με τα συνδικάτα. 

Το δημόσιο ερώτημα είναι, δεσμεύονται οι αριστερές παρατάξεις της  ΕΣΗΕΑ (που τελικά θα κατέβουν χωριστά), ότι δεν θα ξαναψηφίσουν δεξιά  στο ΔΣ και θα προσπαθήσουν να συνεργαστούν μεταξύ τους ή οι  "αντικαπιταλιστικές και αντινεοφιλελεύθερες κορώνες" είναι αριστερό  φλάς για δεξιά στροφή.