Εκπαίδευση και Νεολαία
Πάντειο: Κοινή εκδήλωση για την κάθοδο του μπλοκ των καταλήψεων στις φοιτητικές εκλογές

Η κοινή εκδήλωση για την κάθοδο του μπλοκ των καταλήψεων στις φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο την Παρασκευή 20/4 ξεκίνησε με τις εισηγήσεις των ομιλητών, της Βάλλιας απ'την ΕΑΑΚ και του Νεκτάριου απ'την Πρωτοβουλία ΓENOBA. Στην εκδήλωση συμμετείχε οργανωμένα και το Aντί της Σιωπής.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Κυριάκο (ΕΑΑΚ) που θεωρούσε ότι ''πρέπει να δοθεί το πολιτικό στίγμα της ΕΑΑΚ στις εκλογές και ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα για κοινή κάθοδο'', τη Μαρία (ΕΑΑΚ) που έβαλε ότι ''είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ενιαίος πολιτικός χώρος της ριζοσπαστικής αριστεράς''. Ο Πέτρος (Αντι της Σιωπής) έβαλε την ανάγκη για συνέχιση της ενότητας στη δράση και ότι δεν είναι άμεσο ζητούμενο οι εκλογές, ενώ ο Δημήτρης (ΦΕΣΥ) είπε ότι ''η βασική διαχωριστική γραμμή πρέπει να είναι ο αντίλογος στην κυβέρνηση και η ενιαία μάχη μέσα στα πανεπιστήμια''. Ο Αδάμος έκρινε ότι ''δεν πρέπει να βάζουμε κριτήρια επαναστατικότητας στον κόσμο που συμμετείχε στο κίνημα'' και απόρησε για το ''με ποια λογική θα συμμετάσχει το Αντι της σιωπής σε μια συνεργασία ΕΑΑΚ-ΓΕΝΟΒΑ”.

Ο Δημήτρης (Γένοβα) έκρινε ότι ''το Αντί θα έχει ισότιμη συμμετοχή σε ενδεχόμενη τέτοια συνεργασία'' και ότι το κέντρο μας από δω και πέρα πρέπει να είναι η Πρωτομαγιά και η 15η Μάη, και ο Χρήστος (Γένοβα) πρόκρινε την ανάγκη ανασύνθεσης της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Τέλος ο Φοίβος (ΕΑΑΚ) τόνισε ότι η συζήτηση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα κεκτημένα της ΕΑΑΚ, και ότι μέσα απ'τις εκλόγές πρέπει να φανεί ποια αριστερά θα βγει δυναμωμένη η αντικαπιταλιστική ή η ρεφορμιστική.