Εργατικό κίνημα
Υπηρεσία Ασύλου: Μάχη ενάντια στις απολύσεις

Οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου μπαίνουμε σε μια δύσκολη μάχη ενάντια στις απολύσεις. Είμαστε μπροστά στη λήξη των συμβάσεων περίπου 100 υπαλλήλων και όχι μόνο δεν υπάρχει σκέψη να μας τις ανανεώσουν, αλλά ούτε καν να μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε τις θέσεις σε νέα προκήρυξη για πρόσληψη συμβασιούχων που θα βγει, βάζοντας εμπόδια τους περιορισμούς από τον ΑΣΕΠ.  Θέλουν να μπουν σε διαδικασία ανακύκλωσης της ανεργίας. 

Την προηγούμενη Τετάρτη 25/10 κάναμε στάση εργασίας και στη συνάντηση με τους Μουζάλα και Μπαλάφα, υπουργό και υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, δεν απάντησαν σε κανένα από τα επιχειρήματα του σωματείου μας.  Και σα να μην έφταναν οι απολύσεις, απευθύνονται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προκειμένου να παγιωθεί το κόψιμο των αναρρωτικών αδειών και περικόπτουν αναδρομικά από το μισθό άδειες που είχαν χορηγήσει από το 2014. Το κερασάκι είναι η μόνιμη καθυστέρηση της καταβολής μισθών, έχουμε φτάσει να πληρωνόμαστε σχεδόν μόνο όταν κάνουμε απεργία. Ευτυχώς έχουμε κάνει πολλές. Οι συνελεύσεις του σωματείου που έγιναν πανελλαδικά αποφάσισαν με σχεδόν ομοφωνία 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινώντας από 1-2 Νοέμβρη.

Σε σωστή κατεύθυνση ήταν η κίνηση του σωματείου να καλέσει σε συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση στη Σάμο, όπου έχουμε μέλη, ενάντια στις επιθέσεις ακροδεξιών σε πρόσφυγες και εργαζόμενους σε ΜΚΟ.