Εργατικό κίνημα
Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, Σάββατο 8 Σεπτέμβρη - ΔEΘ: Oλοι στη Θεσσαλονίκη

Oι εργάτες των Λιπασμάτων διαδηλώνουν και καλούν στο συλλαλητήριο της περσινής ΔEΘ

Τρεις βδομάδες απομένουν μέχρι την 8 Σεπτέμβρη, τη μέρα που ο Καραμανλής θα βρεθεί στο βήμα των εγκαινίων της ΔΕΘ. Εχουμε τρεις βδομάδες στη διάθεσή μας για να του κάνουμε αυτή τη μέρα αξέχαστη. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει μια προεκλογική φιέστα. Ο Καραμανλής κι οι υπουργοί του έχουν το θράσος να μιλάνε για «παροχές», να παριστάνουν τους «κοινωνικά ευαίσθητους» μετά από ένα καλοκαίρι που είδε δάση κι ανθρώπους να καίγονται, ανοιχτές απειλές για άνοιγμα του ασφαλιστικού, επιθέσεις στο πανεπιστημιακό άσυλο, νόμους για την ιδιωτικοποίηση της έρευνας, συμβασιούχους να παλεύουν για να μην πεταχτούν στο δρόμο. 

Η 8 Σεπτέμβρη να γίνει μια μεγάλη, αντικυβερνητική, αντικαπιταλιστική διαδήλωση. Η μέρα που θα συναντηθούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι εργάτες που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, οι φοιτητές που πάλεψαν νικηφόρα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νόμο πλαίσιου της Γιαννάκου και τα ΜΑΤ του Πολύδωρα, ο κόσμος που βγαίνει κάθε τόσο στο δρόμο για να φωνάξει ενάντια στη συμμετοχή στο πόλεμο του Μπους, για να υπερασπίσει τα δημοκρατικά δικαιώματα. 

Στο κέντρο αυτών των μεγάλων αγώνων που έχουν φέρει την κυβέρνηση στα σημερινά της αδιέξοδα έχει βρεθεί το προηγούμενο διάστημα μια νέα αριστερά, αντικαπιταλιστική και επαναστατική. Αγωνιστές και αγωνίστριες που πρωτοστάτησαν στις απεργίες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις, παλεύουν για να αποκτήσουν όλοι αυτοί οι αγώνες την προοπτική που τους αξίζει. Οπως τονίζει η προκήρυξη της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που καλεί στη διαδήλωση της ΔΕΘ:

«Οι νικηφόροι αγώνες ανοίγουν δρόμους ελπίδας. Ελπίδας για την ανατροπή του ίδιου του συστήματος του κέρδους και της καταπίεσης, ανοίγουν το δρόμο για μια κοινωνία όπου οι εργαζόμενοι θα ελέγχουν δημοκρατικά την παραγωγή και τη ζωή τους απαλλαγμένοι από καπιταλιστική βαρβαρότητα και τη φρίκη του ιμπεριαλισμού. 

Ελάτε μαζί να διαδηλώσουμε στην ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη, να κάνουμε ένα δυναμικό ξεκίνημα για ένα Φθινόπωρο αντίστασης και κλιμάκωσης των αγώνων και στις 9 Σεπτέμβρη στην μεγάλή πολιτική εκδήλωση του ΕΝΑΝΤΙΑ.»