Εργατικό κίνημα
Πρωτοβουλία για το Συντονισμό Πρωτοβαθμίων Σωματείων: Συνέλευση 30/10

Έγινε την Δευτέρα 30/10 η Συνέλευση Αγώνα που κάλεσε στην αίθουσα του ΤΕΕ η Πρωτοβουλία για το Συντονισμό Πρωτοβαθμίων Σωματείων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αναζήτηση του τρόπου με τον οποίο θα μπορέσει να δοθεί με τους καλύτερους όρους η μάχη ενάντια στα μέτρα της τρίτης μνημονιακής αξιολόγησης.

Αρκετές από τις παρεμβάσεις στάθηκαν στην ανάγκη της στήριξης όλων των επιμέρους μετώπων και αγώνων που ξεσπούν «για να μην μείνει κανένας χώρος μόνος του». Αυτή η εικόνα ήρθε, για παράδειγμα, από συνδικαλιστή του σωματείου στη ΝΟΚΙΑ, ενώ ο Χ. Αργύρης, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και του ΔΣ του νοσοκομείου Γεννηματάς, τόνισε ότι «η στήριξη των αγώνων ενάντια στη διάλυση των ταμείων σε τράπεζες, ναυτεργάτες και ΜΜΕ, για προσλήψεις στα νοσοκομεία, για τους μισθούς στον ΟΤΕ, για τους συμβασιούχους είναι αυτή που θα πετάξει τα μέτρα της αξιολόγησης στον κάλαθο των αχρήστων. Γι’ αυτό δεν πρέπει να παραιτηθούμε από τη μάχη για πανεργατική απεργία». 

Ο Κ. Πίττας, από την Ομοσπονδία του ΥΠΟΙΑΝ έφερε το παράδειγμα της νικηφόρας μάχης ενάντια στην «αξιολόγηση» των δημόσιων υπάλληλων από τη Γεροβασίλη και το πώς αυτή άνοιξε στην πράξη μεγάλες δυνατότητες συντονισμένης και ενωτικής δράσης σε μεγάλα κομμάτια εργαζόμενων, καλώντας και στην Πανελλαδική Συνέλευση του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια στις 17 Δεκέμβρη.

Δυστυχώς, από την πλευρά των διοργανωτών της Πρωτοβουλίας, τα συγκεκριμένα βήματα δράσης που προτάθηκαν περιορίστηκαν κυρίως σε ένα απογευματινό συλλαλητήριο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη καθώς και στη συμμετοχή στην κινητοποίηση για τους πλειστηριασμούς στις 4/11.