Εργατικό κίνημα
Θεσσαλονίκη: Σε κλοιό κινητοποιήσεων το Αναπτυξιακό Συνέδριο

Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 28 Μάρτη, την τελευταία μέρα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της περιφερειακής διοίκησης Τζιτζικώστα και με ομιλητή, μεταξύ άλλων, τον Αλέξη Τσίπρα. 

Συνδικάτα, συλλογικότητες, εργαζόμενοι, φοιτητές και όλη Αριστερά βάδισε από το κέντρο της πόλης μέχρι το ξενοδοχείο όπου γινόταν το συνέδριο, παρά τις τεράστιες δυνάμεις της αστυνομίας που είχαν κλείσει το δρόμο γύρω από το χώρο διεξαγωγής του. 

Ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και διαδήλωσαν για την κατάργηση των μνημονίων και όλων των μνημονιακών νόμων, τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ και ΕΕ, την εθνικοποίηση επιχειρήσεων και τραπεζών με εργατικό, τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα για όλους, για αυξήσεις και απαγόρευση των απολύσεων. Στα συνθήματα και τις διεκδικήσεις της διαδήλωσης συμπεριλαμβάνονταν αυτά για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ, αλλά και την έξοδο του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών από το Αιγαίο, ενάντια στην εκμετάλλευση των ΑΟΖ και τον πολεμικό ανταγωνισμό.