Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Αφγανική Κοινότητα: Συγκέντρωση καταγγελίας για το φασιστικό εμπρησμό των γραφείων της, 30/3

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας την Παρασκευή 30 Μαρτίου με την παρουσία Αφγανών Προσφύγων και συμπαραστατών για να καταγγείλει τον φασιστικό εμπρησμό των γραφείων της πριν από μια βδομάδα. «Η δύναμή μας είναι στην αλληλεγγύη και στην ενότητα», «Ζητάμε ένταξη όχι απέλαση», «σιγά μη φοβηθούμε» έγραφαν τα συνθήματα στα πλακάτ των συγκεντρωμένων. 

Τον λόγο ανάμεσα σε άλλους για να δηλώσουν την συμπαράστασή τους πήραν ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Συμβούλιου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθήνας Λευτέρης Παπαγιαννάκης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Σαρρής, εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ ο δημοτικός σύμβουλος της Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου, εκ μέρους της Κίνησης Απελάστε τον ρατσισμό ο Θανάσης Κούρκουλας, εκ μέρους του Συντονισμού για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ο Παύλος Αντωνόπουλος, από τον τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ ο Βασίλης Χρονόπουλος ενώ παρούσα με πανό είχε η ΟΑΚΚΕ τα γραφεία της οποίας βρίσκονται στο ίδιο κτίριο.

«Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα, συνεχίζουμε, τα γραφεία θα τα ξαναφτιάξουμε» τόνισε ο πρόεδρος της Αφγανικής Κοινότητας Ταχίρ Αλιζαντέ.