Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Η δίκη της Χρυσής Αυγής: Ο σκληρός δίσκος του “φύρερ” της Χ.Α Μιχαλολιάκου: «Ο λαός είναι άτιμο πράγμα και δε θα το σεβαστούμε ποτέ»

Χρυσαυγίτες σε ναζιστική τελετή. Η φωτό είναι από το σκληρό δίσκο του Μιχαλολιάκου

Τα παρακάτω αποσπάσματα αποτελούν ένα «ανθολόγιο» από ομιλίες καταγεγραμμένες σε βίντεο που βρέθηκαν στον σκληρό δίσκο του Μιχαλολιάκου και παρουσιάστηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής στη διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων. Αποδεικνύουν με κάθε δυνατό τρόπο την ναζιστική, φασιστική και εγκληματική φύση της Χρυσής Αυγής – που ξεκινάει όπως πάντα από το «κεφάλι», τον «Αρχηγό» της.  


 

«Ο ελληνικός λαός είναι ένας όχλος, μια μάζα που του έχουν κάνει πλύση και δεν ξέρει τι του γίνεται. […] Κάποτε θα μπούμε στη βουλή, είτε με εκλογές, είτε χωρίς εκλογές! […] Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945! […] Εμείς είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια, να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τον Εβραίο!»

[σε συνέντευξη] «Βεβαίως και είχα πάει στην κηδεία του Μάλλιου. Είχα πάει να τον τιμήσω. […] Προφυλακίστηκα τότε στην Α’ πτέρυγα του Κορυδαλλού όπου και γνώρισα τον Γεώργιο Παπαδόπουλο. […] Τη δεύτερη φορά [φυλακίστηκα] γιατί συμμετείχα σε τρομοκρατική εθνικιστική οργάνωση που αποσκοπούσε στην ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτού που οδήγησε την χώρα στη [σημερινή] κατάντια.»

«Οι άλλοι στη Θεσσαλονίκη πήραν το τρενάκι [γέλια] […] ένα ωραίο μαγευτικό ταξίδι σε ένα πανέμορφο τοπίο για χειμερινές διακοπές με ψηλές καμινάδες [πολλά γέλια]. Απολάμβαναν τις μεταφυσικές τους εμπειρίες [γέλια]. Λοιπόν! Τα είπαμε σήμερα, μορφωνόμαστε, να μάθουμε τον εχθρό μας. […] Να μην πετύχει με την πέτρα ο Δαυίδ τον Γολιάθ, αλλά να του κόψουμε το χέρι.»

«Κερδίζουμε την ελευθερία μας στο πεζοδρόμιο […] με θράσος, περιφρονώντας τα δημοκρατικά ήθη, χαιρετώντας με το δεξί χέρι υψωμένο ψηλά […] Ο λαός και ο ψηφοφόρος είναι άτιμο πράγμα και δε θα το σεβαστούμε ποτέ. Και το ότι θα συμμετάσχουμε στις εκλογές δε σημαίνει ότι θα αλλάξουμε τις αρχές μας σε καμία των περιπτώσεων […] δεν μας αρέσουν οι εκλογές, το λέμε και το δηλώνουμε. Είναι κακό;»

«Δεν έχουμε δύο τεθωρακισμένες μεραρχίες να γλιτώσουμε από εκλογές, διαδικασίες […] είμαστε αναγκασμένοι να συμμετέχουμε.»

«Θα μπούμε στη Βουλή για να τη διαλύσουμε αν το θέλει ο θεός.»

 «Σήμερα έχω μια πρόσκληση [σε κανάλι] […] μην περιμένετε για να πάρουμε κι άλλους ψήφους να κάνω το καλό παιδί, να κάνω τον δημοκράτη, τον καθωσπρέπει κι όλα αυτά. Όχι! Είμαι χρυσαυγίτης, είμαι εθνικιστής!»

 «Να συνεχιστεί αυτό που είχε ξεκινήσει από την 21η Απριλίου […] Μπαίνοντας στη Βουλή ΔΕΝ θα αλλάξουμε. […] Αν σήμερα μπορούμε να κάνουμε όσα κάνουμε, τότε αν μπούμε στη Βουλή θα κάνουμε πολύ περισσότερα.»

«Δεν θα αλλάξουμε, όσο πιο δυνατοί γινόμαστε, τόσο πιο ακραίοι θα γινόμαστε! […] Ποιο είναι το δημοκρατικό πολίτευμα; Η κλεφτοκρατία, αυτοί που χρεοκοπήσανε.»

«Στις σφαίρες θα απαντήσουμε με σφαίρες!»

«Στις σφαίρες θα απαντήσουμε με σφαίρες! Να το ξέρουνε! […] Στο διάολο και οι εκλογές τους και οι κάλπες τους! […] Ένα σας υπόσχομαι: θα είμαστε νικητές! Ζήτω η νίκη!» [χαιρετάει ναζιστικά]

[για το Δημοτικό Συμβούλιο και τον ναζιστικό χαιρετισμό]: «Ήμουν ακραίος, το παραδέχομαι. Ουδέποτε το αρνήθηκα. Ούτε δήλωση μετανοίας ούτε τίποτα. Δεν μασκαρεύτηκα [λέγοντας] ‘ήταν νεανικές αμαρτίες’… Οι αμαρτίες –αν είναι αμαρτίες- παραμένουν εις το ακέραιο. Και ελπίζω να γίνω περισσότερο ‘αμαρτωλός’!»

[πάλι για το ναζιστικό χαιρετισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο]: «Εγώ προσωπικά έχω την τιμή να μην είμαι δημοκράτης […] Για τους ίδιους ακριβώς λόγους που ίσχυαν πριν 60-70-80 χρόνια! Δεν γουστάρω όλους αυτούς, τους Κοέν, τους Λεβί!»

«Εμείς έχουμε βάλει βόμβες, εμείς έχουμε βάλει τα στήθια μας μπροστά. Εμείς κόμμα; […] [Η ΧΑ] κόμμα [είναι] με τη νομική έννοια του όρου, κατά τα άλλα είναι εναντίον των κομμάτων και αγωνίζεται για την κατάργηση των κομμάτων.»

 «Εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα, όχι στη δημοκρατία […] Να πα στο διάολο η δημοκρατία.»

«Θα γίνουμε ακόμα χειρότεροι άμα δεν μπούμε στη Βουλή. Τότε δε θα έχουμε να φοβηθούμε καμιά πολιτική σκοπιμότητα. […] Ναι! Ναζιστές είμαστε! Προδότες της Ελλάδας δεν είμαστε!»

«Ο μεγάλος μας εχθρός είναι ο Εβραίος […] καλύτερα φασίστες παρά ξεφτίλες.»

«Μπορούμε αν χρειαστεί να λερώσουμε και τα χέρια μας. Ας μας πουνε εθνικιστές και ναζιστές και ρατσιστές. […] [για δημοσιογράφο] αυτός, αν υπάρχει Δίκαιο, κάποτε θα γίνει σαπούνι!»

«Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν! Αλλά όχι με προδότες!»

«Αν είναι έτσι οι φασίστες, είμαστε φασίστες, είμαστε και ναζί, γιατί έτσι θα προστατέψουμε την κληρονομιά μας […] Οι επιλογές είναι δύο: ή μαζί μας ή εναντίον μας.»

«Ο Γκαίμπελς έλεγε υπάρχουν οι jude και οι weiss jude, δηλαδή λευκοί Εβραίοι, που μπορεί να είναι αγγλοσάξονες, που δεν είναι Εβραίοι στην εθνικότητα αλλά στη νοοτροπία.»

«Μετά τη Βαϊμάρη ξέρετε τι ακολούθησε. Ε, λοιπόν για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε και εδώ στην Ελλάδα! Δεν το κρύβω, είμαι περήφανος γι’ αυτό.»

«Θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα, όχι την ψυχή μας. Και τα χέρια μας μπορούμε να τα λερώσουμε, και ρατσιστές να μας πούνε δε μας νοιάζει. Αν ήμουν στη Γερμανία [το ‘33] θα ήμουν μέλος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, αλλά είμαι στην Ελλάδα του 2011.»

«Ο Χίτλερ είχε μαζέψει και τους γύφτους […] Εγώ συμφωνώ μαζί του, όπως είχε μαζέψει τους Εβραίους, είχε μαζέψει και αυτούς. Γιατί είναι παρασιτικός πληθυσμός.»


 

Και στα βίντεο της υπεράσπισης

Με τις επιλογές της υπεράσπισης από το υλικό του σκληρού δίσκου του Μιχαλολιάκου συνεχίστηκε η διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σε μια προσπάθεια να επιδείξει έναν πιο «πολιτισμένο» Μιχαλολιάκο, αλλά και να μετριάσει τις σοκαριστικές εντυπώσεις που άφησαν οι επιλογές της Πολιτικής Αγωγής, που προβλήθηκαν στις προηγούμενες δύο δικάσιμες, η υπεράσπιση ζήτησε από το δικαστήριο κατά την 247η μέρα (2/5) να προβληθούν μια σειρά συνεντεύξεις, παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και προεκλογικές ομιλίες. 

Ωστόσο η εικόνα που σχημάτισε το δικαστήριο και όλοι όσοι παρακολουθούν τη δίκη, ενός αρχηγού ναζιστικής οργάνωσης να ουρλιάζει σε όλους τους τόνους και σε όλα τα μήκη κύματος τις βδελυρές αντισημιτικές και ρατσιστικές του κραυγές, καθώς και τα σχέδια για ανατροπή της δημοκρατίας και κυριαρχία του τρόμου, δεν είναι απλά εντύπωση για να μετριαστεί. Επιπλέον είναι γνωστή η τακτική του «διπλού λόγου»: αυτό που στα μέλη θα το πει καθαρά, στην τηλεόραση και στις προεκλογικές ομιλίες θα το υπονοήσει πιο προσεκτικά. Μέχρι και στα «μετριοπαθή» βίντεο λοιπόν, ο αντισημιτισμός, η απέχθεια για τη δημοκρατία και οι ναζιστικοί συμβολισμοί δεν απουσιάζουν. 

Για παράδειγμα το σύνθημα «ζήτω η νίκη» που ακούγεται σε πολλά από αυτά είναι μετάφραση του ναζιστικού συνθήματος «sieg heil». Μπορεί η Χ.Α να ελπίζει ότι λειτουργεί μόνο σαν συνθηματικό-υπαινιγμός ανάμεσα στους μυημένους, αλλά μετά από τρία χρόνια δίκης είναι πια πλατιά γνωστό. Η μανούβρα του Μιχαλολιάκου σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι «αυτά [ο ναζισμός] παραπέμπουν σε άλλες εποχές, τώρα είμαστε λαϊκό κίνημα της Ελλάδας του 2012» δεν είναι παρά μια συγκαλυμμένη διατύπωση αυτού που έχει πει σε συγκεντρώσεις χρυσαυγιτών (βλ δίπλα: «Αν ζούσα στη Γερμανία το ’33…»). Υπάρχουν βέβαια και σημεία στα οποία ο Μιχαλολιάκος λέει ακριβώς αυτά τα οποία η υπεράσπιση προσπαθεί να κρύψει! Σε βίντεο επιλογής της, ακούστηκε ξανά: «Αυτό το λένε δημοκρατία. Ε στο διάολο η δημοκρατία». 

Σε συνέντευξή του, επιβεβαιώνει ότι ο Σαμαράς με την «ανακατάληψη των πόλεων», καθώς και ο Ξένιος Δίας έκαναν το έδαφος πρόσφορο για τα τάγματα εφόδου. Η κριτική στην αποτελεσματικότητά του είναι: «Ο Ξένιος Ζευς είναι μια μπούρδα επικοινωνιακή. […] Έχει απελάσει μόλις 2 χιλιάδες […] Ωραίοι ρυθμοί.»


Επόμενες δικάσιμοι

Μάης: 9/5, 16/5 και 21/5 στο Εφετείο.
15/5, 17/5, 24/5, 29/5 και 30/5 στον Κορυδαλλό.