Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Αντιφασιστική διαδήλωση Παρασκευή 17/5: Όχι στη φιέστα Κασιδιάρη στην Ακαδημία Πλάτωνος

Σε διαδήλωση ενάντια στην φασιστική φιέστα του Κασιδιάρη στην Ακαδημία Πλάτωνος καλεί η ΚΕΕΡΦΑ την Παρασκευή 17 Μάη στις 6μμ στο Μετρό Μεταξουργείο. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Η φασιστική φιέστα στην Ακαδημία Πλάτωνος που καλεί η Χρυσή Αυγή με τον υπόδικο Κασιδιάρη την Παρασκευή 17 Μάη, με κάλεσμα για σύναξη μίσους στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, είναι μια ανοικτή πρόκληση κατά των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων όλων μας. Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική συμμορία υπόδικη και υπό κατάρρευση, όπως δείχνει και το φιάσκο της απόρριψης του “ψηφοδελτίου” που κατέθεσε για το Δήμο Θεσσαλονίκης αφού δεν είχαν αρκετούς υποψήφιους.

Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν δεν μπορούν να έχουν την ανοχή κανενός­­ παριστάνοντας ότι κάνουν προεκλογική εκστρατεία. Στην Ακαδημία Πλάτωνος και στα Σεπόλια, ο κόσμος αντιστάθηκε στις φασιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής, στην χυδαία προσπάθεια να αποκλείσουν από τα σχολεία τα προσφυγόπουλα αλλά και για να εμποδίσουν να ανοίξει στο σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας στο 144 δημοτικό σχολείο. 

Καλούμε τους εργαζομένους και τη νεολαία, τα συνδικάτα, τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, τις συλλογικότητες να προχωρήσουμε σε κοινή αντιφασιστική διαδήλωση για να μην αφήσουμε τους νεοναζί να δηλητηριάζουν τις γειτονιές, να δυναμώσουμε την ταξική αλληλεγγύη και την ενότητα ντόπιων και μεταναστών».