Εργατικό κίνημα
Αγωνιστικός Συντονισμός ΑΔΕΔΥ Πέλλας: Όχι στην αξιολόγηση

“Στην αξιολόγηση λέμε πάλι ΟΧΙ”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αγωνιστικός Συντονισμός, συνδικαλιστική παράταξη του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Πέλλας, ζητώντας συνέχιση της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που επιχειρεί η κυβέρνηση. 

“H κυβέρνηση δεν κατάφερε ούτε  πρόπερσι, ούτε πέρσι να ικανοποιήσει την μνημονιακή απαίτηση για αξιολόγηση στο δημόσιο, παρά την υιοθέτηση μεθόδων Αρβανιτόπουλου–Μητσοτάκη, με τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, και την επαίσχυντη τροπολογία Γεροβασίλη. Η αξιολόγηση ακυρώθηκε στην πράξη από τους εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ. 

Η επιθετική στάση της κυβέρνησης και η επιμονή όλου του εσωτερικού μνημονιακού μπλοκ για την επιβολή της αξιολόγησης, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για ένα μέτρο που θα χρησιμεύσει ως βασικό εργαλείο για την αναδιάρθρωση του κράτους σε αντιλαϊκή, αντεργατική και αντιδραστική κατεύθυνση. Όσο και αν προσπαθούν επιμελώς οι κυβερνώντες να κρύψουν αυτήν την πραγματικότητα, η αλήθεια είναι ότι οι απαιτήσεις των δανειστών για απολύσεις στο δημόσιο τομέα ποτέ δεν έπαψαν να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και η αξιολόγηση θα χρησιμοποιηθεί, όταν το χρειαστούν, και γι’ αυτό καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να μην αφήσουμε να περάσουν τώρα ό,τι δεν κατάφεραν ούτε το 2014, ούτε το 2017 και το 2018 συνεχίζοντας την απεργία/αποχή και από την αξιολόγηση του 2019, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση της ΑΔΕΔΥ”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.