Γράμματα και σχόλια
Αλληλεγγύη στον Ν. Χαραλαμπόπουλο

Στις 21 Νοέμβρη στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα χωρίς να δοθεί η δυνατότητα κατάθεσης απολογητικού υπομνήματος του κατηγορούμενου, θα πραγματοποιηθεί η δίκη σε βάρος του Νίκου Χαραλαμπόπουλου και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος. 

Η δίκη γίνεται μετά από δίωξη με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση» που κατέθεσε ένας εκ των διοικητών που το 2014 και το 2018 ήταν υπεύθυνος για τις συνθήκες σε στρατόπεδα του Έβρου. Μάλιστα, ο Ν. Χαραλαμπόπουλος διώκεται ως «διαχειριστής», με μοναδικό στοιχείο ότι μέχρι πρότινος εμφανιζόταν τυπικά ως κάτοχος του τηλεφώνου «επικοινωνίας» της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

 Για πρωτοφανή μεθόδευση κάνει λόγο στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πλευρό του Ν. Χαραλαμπόπουλου και του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος. “Πρόκειται για μια απεγνωσμένη προσπάθεια να γίνει η δίκη βιαστικά και σιωπηλά, με αναίρεση στην πράξη βασικών δικαιωμάτων του κατηγορούμενου, πολύ μακριά από την κατοικία του κατηγορούμενου και την άμεση και μαζική παρέμβαση του αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος της νεολαίας, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια καταδίκη με κάθε τρόπο... Κάτω τα χέρια από το Δίκτυο «Σπάρτακος» και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των στρατευμένων. Αγώνας ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τα επικίνδυνα σχέδια του ελληνικού κεφαλαίου”.