Αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 24 Νοέμβρη στην Αλεξανδρούπολη, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, απαντώντας στη ρατσιστική σύναξη που επιχειρήθηκε το πρωί της ίδιας μέρας στην πόλη “ενάντια στην ισλαμοποίηση και την λαθρομετανάστευση”.
“Στην αντιφασιστική διαδήλωση που ακολούθησε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης συμμετείχαν πάνω από 100 αντιφασίστες-τριες ενώ με πανό διαδήλωσαν η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Κατάληψη του Παλιού Νεκροτομείου. Ήταν ένα ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού και του ρατσισμού που δικαίωσε απόλυτα την πρωτοβουλία που πήραμε για να γίνει αυτή η κινητοποίηση” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Γιώργος Μποτσίδης από την ΚΕΕΡΦΑ Αλεξανδρούπολης και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου. Στη ρατσιστική σύναξη, που διαλύθηκε στα γρήγορα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα πρόθυμα να τους προβάλουν ΜΜΕ, δεν ήταν ούτε τριάντα άτομα. (Αργότερα ακολουθούσε κινητοποίηση “αγανακτισμένων κατοίκων” από τους γύρω νομούς στο τελωνείο των Κήπων του Έβρου με σύνθημα «ασφαλή σύνορα όχι στον εποικισμό”.
“H κλιμάκωση του θεσμικού ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας ξαναστρώνει το έδαφος στους φασίστες, που προσπαθούν να ξαναστήσουν δήθεν αυθόρμητες επιτροπές ‘αγανακτισμένων κατοίκων’ κόντρα στους πρόσφυγες. Έχουν στήριξη από τις τοπικές δημοτικές αρχές της ΝΔ, την αστυνομία και νομιμοποίηση από τα ΜΜΕ που τους παρουσιάζουν σαν εκφραστές της πλειοψηφίας. Με ακριβώς αυτή την λογική αντίστοιχες κινήσεις από την Θράκη προσπαθούν να διοργανώσουν κινητοποίηση στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης στις 24/11/2019... Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες-ανοιχτά σύνορα, στη φυλακή οι νεοναζί, να ανατρέψουμε τα ρατσιστικά μέτρα της κυβέρνησης, να κλείσουμε τον δρόμο στις επιτροπές αγανακτισμένων” ανέφερε στο κάλεσμα που έβγαλε η ΚΕΕΡΦΑ Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής για τη συγκέντρωση.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κάλεσε «το λαό της περιοχής μας να μην ‘τσιμπήσει’ σε αυτά τα καλέσματα, να απομονώνει όσους προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και το μίσος ανάμεσα στους λαούς».

