Γράμματα και σχόλια
Κατάληψη Πάτμου και Καραβία: Συνέντευξη Τύπου

Μαζική ήταν η παρουσία και η υποστήριξη κατοίκων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων συλλογικοτήτων στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη Δευτέρα η κατάληψη Πάτμου και Καραβία διεκδικώντας ο χώρος να παραμείνει ως έχει κρατώντας τον αυτοδιαχειριζόμενο και πολυπολιτιστικό του χαρακτήρα. Το επόμενο διάστημα η κατάληψη θα προχωρήσει σε καμπάνια αλληλεγγύης που θα συνοδευτεί από πρόγραμμα εκδηλώσεων. 

'Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές: “Η Κατάληψη Πάτμου & Καραβία, αποτελεί τη μακροβιότερη κατάληψη χώρου πρασίνου, λειτουργεί αδιάλειπτα από τον Απρίλιο του 1989, όντας ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στα Πατήσια. Στις 25/10/2019 η ΚΤΥΠ ΑΕ «θυμήθηκε» την αξιοποίηση του χώρου κοινοποιώντας μας εσωτερικό έγγραφο που ζητά την άμεση εκκένωση του με καταληκτική ημερομηνία τις 25/11/2019. Απαιτούμε ο χώρος αυτός να παραμείνει ως έχει με τη διαχείρισή του στην ευθύνη των κατοίκων”. 

“Είναι σημαντική η έκφραση γνώμης από το 5ο κοινοτικό συμβούλιο στη κατεύθυνση όχι της καταστολής με εκκένωση, αλλά της ανάδειξης της ανάγκης να λειτουργήσει ο χώρος ως ανάσα για την γειτονιά” αναφέρει στην ανακοίνωσή συμπαράστασης που εξέδωσε η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας. “Στη συνεδρίαση του 5ου κοινοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθήνας, με μεγάλη παρουσία κατοίκων της περιοχής και των δημοτικών συμβούλων της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρου Κωνσταντίνου και της Ανοιχτής Πόλης Δέσποινας Αλεβυζάκη, τέθηκε το ζήτημα και συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης.

Αποφάσισε ομόφωνα 'υποστηρίζουμε την θέση του Δήμου της Αθήνας να διεκδικήσει το κτήμα Πάτμου και Καραβία από την ΚΤΥΠ άμεσα'...”