Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Προσβολή Μπακογιάννη για τις 21 Μάρτη

Σε μια προκλητική αντιδημοκρατική μεθόδευση με την άρνηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Βασίλη Κορομάντζου να παραχωρήσει την Πλατεία Ομονοίας για την μεγάλη κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού το Σάββατο 21 Μάρτη προχώρησε η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, λίγες μόλις μέρες μετά την υπερψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας του ψηφίσματος που ζητά την καταδίκη της Χ.Α και καλεί σε στήριξη των εκδηλώσεων στις 21 Μάρτη!

“Στις 21 Μάρτη θα είμαστε στην Ομόνοια στις 3μμ” τόνισε στον χαιρετισμό του στη μαθητική συναυλία της ΚΕΕΡΦΑ στην πλ. Κυψέλης ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας. “Η κινητοποίηση πραγματοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια στον ίδιο χώρο δηλαδή στην Ομόνοια και η επιλογή της δεν είναι τυχαία. Αποτελεί εμβληματικό τόπο διαχρονικής συνάντησης των μεταναστών και των προσφύγων. Η κινητοποίηση δεν πρόκειται να προσαρμοστεί στα γούστα της νεοδημοκρατικής μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας για την «χωροθέτηση» των διαδηλώσεων με αρχή την κινητοποίηση της 21ης Μάρτη. Εξ άλλου δεν ζητήσαμε άδεια για την πραγματοποίηση ή μη της κινητοποίησης αλλά τις αυτονόητες διευκολύνσεις για τις εκδηλώσεις όπως είναι η παροχή ρεύματος και εξέδρας”.

“Εδώ και δέκα χρόνια, η πλατεία Ομονοίας φιλοξενεί τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού που γίνονται στις 21 Μάρτη. Φέτος, η δημοτική αρχή αποφάσισε ότι η Ομόνοια θα κλείσει τις «πόρτες» της στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις των Αθηναίων” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη. “Θεωρούμε αυτήν την απόφαση απαράδεκτη”.