Κορονοϊός
Το σκάνδαλο της "επίταξης"

21 Mάρτη, Γενική εφημερία στον Ευαγγελισμό. Φωτό: Κωνσταντίνα Ρωμανά

Η ξεφτίλα αυτής της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχει τελειωμό! Είμαι παθολόγος ιατρός και βρίσκομαι σε διαδικασία μετακόμισης από το εξωτερικό για να ασκήσω το επάγγελμά μου στην Ελλάδα, οπότε και γράφτηκα τον προηγούμενο μήνα στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ).

Στις 16/3 δέχθηκα μέηλ καθώς και προσωπικό τηλεφώνημα από τον ΙΣΑ για να με παροτρύνουν να δηλώσω τη συμμετοχή μου στο κάλεσμα του Κικίλια για ενίσχυση του Ε.Σ.Υ από ιδιώτες γιατρούς. Στην ενημέρωση στο ίδιο το σάιτ του ΙΣΑ δεν ντρέπονται να μας ενημερώνουν πως θα αποζημιωθούμε με 2.000 ευρώ μηνιαίως, αποζημίωση «αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη».

Στο εύλογο ερώτημά μου ως προς το ποια είναι η θέση του συλλόγου όσον αφορά τις καταγγελίες των συναδέλφων στα νοσοκομεία, που έχουν ήδη αντιμετωπίσει ένα χρόνο πανδημίας, ότι θα πληρωνόμαστε περισσότερο από πολλούς εξ αυτών, η απάντηση ήταν πιο γελοία απ' ό,τι θα μπορούσα να φανταστώ. Ένα απλό  «Δεν το γνωρίζω αυτό». Για μένα είναι ντροπή να βρεθώ στον ίδιο χώρο εργασίας με ανθρώπους που έχουν κυριολεκτικά λιώσει στις υπερωρίες, ξέροντας ότι κερδίζω περισσότερα χρήματα για την ίδια εργασία.

Δεν πρέπει οι ιδιώτες γιατροί να ξεπλύνουν τα αίσχη της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία, αντί να προσλάβει και να μονιμοποιήσει γιατρούς απαραίτητους για τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος, αντί να επιτάξει τώρα τις ιδιωτικές κλινικές με όλες τις υποδομές και το προσωπικό τους, κρατάει μια ανάλγητη στάση υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ και εκδίκησης όσων γιατρών ορθώνουν το ανάστημα τους απέναντι στις επιλογές της (π.χ απόλυση του προέδρου του σωματείου του Αγ.Σάββα Κώστα Καταραχιά). Τις συνέπειες αυτών των αρρωστημένων επιλογών τις μετράμε ήδη και θα συνεχίσουμε να τις μετράμε σε ανθρώπινες ζωές. Όλοι μαζί πρέπει να τους τσακίσουμε!

Μαρία Ψαλτάκου