Περιβάλλον
Όχι στο ξεπούλημα του ΟΑΚΑ

20/7, ΟΑΚΑ. Φωτό: Μάνος Γκαβαϊσές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύνθημα “Όχι στο ξεπούλημα του ΟΑΚΑ – Αθλητικό κέντρο δημόσιο και ελεύθερο για όλο τον λαό” πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20/7 στο ΟΑΚΑ ενάντια στην αιφνιδιαστική φιέστα για την παρουσίαση του νέου master plan “ανάπλασης” του, παρουσία Μητσοτάκη, υφυπουργού Αθλητισμού Αυγενάκη και δημάρχου Αμαρουσίου Αμπατζόγλου. Και με μπόλικη αστυνομία. 

Η Δημοτική Κίνηση “Εκτός των Τειχών” συμμετείχε στην κινητοποίηση και στο δελτίο Τύπου που δημοσίευσε αναφέρει: «Οι κάτοικοι του Μαρουσιού, αλλά και των γύρω περιοχών όπως το Νέο Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία και αλλού, επισκέπτονται το ΟΑΚΑ για τη βόλτα και την άθλησή τους. Ιδιαίτερα μέσα στην περίοδο της καραντίνας, η εργατική τάξη εκτίμησε ακόμα περισσότερο τους δημόσιους ανοιχτούς χώρους που ήταν η μόνη διέξοδος.

Το master plan δεν έχει σκοπό να αναβαθμίσει τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις προς όφελος αυτής της εργατικής τάξης. Σκοπό έχει να εντείνει την εμπορευματική δραστηριότητα της περιοχής και να ενοποιήσει τη ζώνη υπερτοπικών χρήσεων που απλώνεται από το Mall μέχρι τη λ. Κηφισίας κι από κει μέχρι την Κύμης και το ΟΑΚΑ. 

Μέσα σε αυτό το πλάνο εντάσσεται και το Καζίνο, κι ας παριστάνει η δημοτική αρχή ότι “αντιστάθηκε” στη μετεγκατάστασή του».

Διαβάστε όλη το δελτίο τύπου εδώ.