Εργατικό κίνημα
Κινητοποιήσεις στο Αγία Όλγα

5/1, Κινητοποίηση στο Αγία Όλγα

Στην πύλη του νοσοκομείου θα βρεθούν την Τετάρτη 12 Γενάρη στη 1μμ οι εργαζόμενοι/ες του Αγία Όλγα. Είναι η δεύτερη κινητοποίηση μέσα σε μια βδομάδα, στην οποία καλούν και όλη την γειτονιά να συμπαρασταθεί.

«Την Τετάρτη 5 Γενάρη συγκεντρωθήκαμε στο αίθριο ενάντια στις πολιτικές της διοίκησης που, σαν μακρύ χέρι του υπουργείου και της κυβέρνησης, έχει φτάσει το νοσοκομείο στα όριά του», μας είπε ο Μιχάλης Βερβέρης, εργαζόμενος στο νοσοκομείο και μέλος του Συντονιστικού Νοσοκομείων. «Πριν μερικές μέρες η πλειοψηφία των ειδικευόμενων γιατρών της Β’ Παθολογικής παραιτήθηκε κάτω από το βάρος της εξαντλητικής δουλειάς, με ελάχιστα ρεπό, με συνεχείς μετακινήσεις σαν μπαλάκι από το εμβολιαστικό κέντρο στον κόβιντ και από εκεί πίσω στην παθολογία. Δεν άντεξαν άλλο, φτάνοντας στην παραίτηση που είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Η Β’ Παθολογική πλέον υπολειτουγεί, δεν μπορεί να βγάλει εφημερίες. 

Πειθαρχικό

Επιπλέον, ο διοικητής ξεκίνησε πειθαρχικό σε βάρος της διευθύντριας της οφθαλμολογικής κλινικής, επειδή έκανε την επιλογή να χειρουργήσει κάποιους ασθενείς, ανάμεσά τους και έναν άστεγο, «εκτός λίστας», χωρίς δήλαδη έγκριση από την επιτροπή χειρουργείων. Με την απόφαση του Διοικητή για πειθαρχικό, αυτό που διακυβεύεται είναι αν τα νοσοκομεία θα λειτουργούν για όποιον έχει ανάγκη και όχι με κριτήριο τους περιορισμούς που βάζουν οι κυβερνητικές πολιτικές των περικοπών.

Αυτά δεν είναι καινούργια. Υπάρχουν κρούσματα αυταρχισμού και αδιαλαξίας της διοίκησης όλο το προηγούμενο διάστημα. Το καλοκαίρι κάτω από τον καύσωνα των 47 βαθμών λιποθύμησε γιατρός που έκανε τεστ κόβιντ σε μια προκάτ κατασκευή, τον πήγαν στα ΤΕΠ, είχε αφυδατωθεί, η κρεατινίνη του είχε φτάσει σε υψηλά επίπεδα, αυτό σημαίνει ότι κινδύνεψαν τα νεφρά του και έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Αντίστοιχα πριν λίγο καιρό είχαμε ΕΔΕ σε ειδικευόμενο της παθολογικής, ο οποίος μετά από τρεις μέρες αλλεπάλληλων εφημεριών δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο εμβολιαστικό κέντρο και παρόλο που το δήλωσε και τον αντικατέστησε η διευθύντριά του, ο Διοικητής κάλεσε ΕΔΕ επειδή δεν απολογήθηκε εγκαίρως.

Είναι προκλητικά πράγματα που δεν μπορούν να γίνονται ανεκτά. Γι’ αυτό και η κινητοποίηση με πρωτοβουλία της επιτροπής ΕΙΝΑΠ και του Σωματείου ήταν μαζική με 70-80 άτομα, με αντιπροσώπους από το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ, του ΙΣΑ. Όταν φτάσαμε στο γραφείο του Διοικητή, αυτός είχε φύγει με δικαιολογία την ημιαργία των Φώτων. Από την πλευρά μας σαν Νυστέρι και Συντονιστικό Νοσοκομείο καλέσαμε σε κλιμάκωση της αντίστασης για να πάνε όλοι σπίτια τους, και ο διοικητής και η κυβέρνηση».