Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δικαιοσύνη για τον μικρό Αϊμάν

H ρατσιστική κυβερνητική πολιτική των pushbacks δολοφόνησε ένα ακόμα παιδί στα σύνορα. Ο Αϊμάν Αλ Σαλέχ, προσφυγόπουλο μόλις 4 χρόνων, έχασε τη ζωή του στα νερά του Έβρου κατά τη διάρκεια επαναπροώθησης.

Ο μικρός Αϊμάν ήταν μαζί με άλλους 30 πρόσφυγες -μεταξύ αυτών 2 έγκυες γυναίκες και 7 παιδιά- στην ελληνική όχθη του Έβρου, όταν την περασμένη Παρασκευή συνελλήφθησαν από την αστυνομία. Ακολούθησε η διαδικασία που έχει καταγγελθεί ξανά και ξανά. Την επόμενη ημέρα η αστυνομία παρέδωσε τους πρόσφυγες σε κουκουλοφόρους, τους χτύπησαν και τους οδήγησαν σε νησίδα του Έβρου. Κατά την επαναπροώθηση ο Αϊμάν έπεσε στα παγωμένα νερά και πνίγηκε. Κανείς από τους κουκουλοφόρους δεν προσπάθησε να τον σώσει παρά μόνο ένας πρόσφυγας που όμως δεν τα κατάφερε. Οι πρόσφυγες παρέμειναν στη νησίδα χωρίς φαγητό και νερό για 7 μερόνυχτα και μόνο αφότου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδωσε ασφαλιστικά μέτρα κι έγινε εισαγγελική παρέμβαση οι αρχές αναγκάστηκαν να τους απεγκλωβίσουν.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλει ότι «η δολοφονία του Αϊμάν είναι ένα ρατσιστικό έγκλημα στα χέρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη που σε προεκλογική περίοδο, στριμωγμένη από την οργή του κόσμου, παίζει το χαρτί του ρατσισμού με επιχειρήσεις σκούπα στην Αθήνα και pushbacks στα σύνορα διότι αναζητά στήριξη στην ακροδεξιά και στους φασίστες. Είμαστε οργισμένοι με τα ρατσιστικά εγκλήματα της κυβέρνησης που δεν έχουν τελειωμό. Αλήθεια αν δεν είναι οι συνοριοφύλακες του επίσημου κράτους που δρουν στον Έβρο, ποιο παρακράτος έχει εκθρέψει η κυβέρνηση στα σύνορα;».