Γράμματα και σχόλια
Πειραιάς: Συνέλευση της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Κίνησης - Ανταρσία στο Λιμάνι 26/11

18/9, Αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι για τον Παύλο Φύσσα. Φωτό: Ανταρσία στο Λιμάνι

Με επιτυχία έγινε το Σάββατο 26/11 η ανοιχτή συνέλευση της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Κίνησης - Ανταρσία στο Λιμάνι, στα γραφεία της Β κοινότητας. 

Στην εισήγηση του επικεφαλής και στη συζήτηση που ακολούθησε μπήκαν όλα τα σημαντικά προβλήματα της πόλης, που η "Ανταρσία στο Λιμάνι" πάλεψε όλο το προηγούμενο διάστημα στο κίνημα και στο Δημοτικό Συμβούλιο: η τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία του Πειραιά, όπου δηλώθηκε η συμπαράσταση στην απεργία των υγειονομικών για την υπεράσπιση του ΕΣΥ, η καθημερινή ταλαιπωρία στο κυκλοφοριακό και τις συγκοινωνίες πίσω από τις φιέστες για το μετρό, η επέλαση μεγάλων εταιρειών ακινήτων στην πόλη, το πρόβλημα της ρύπανσης, τα σχέδια της Περιφέρειας για μονάδες καύσης σκουπιδιών στο Σχιστό, τα απαραίτητα έργα υποδομής (αντιπλημμυρικά) που δεν γίνονται, οι ανύπαρκτοι χώροι αναψυχής και πολιτισμού, η υλοποίηση του μάστερ πλαν από την COSCO-ΟΛΠ και την κυβέρνηση, η ανάγκη μονιμοποίησης των συμβασιούχων και στελέχωσης του Δήμου με μόνιμο προσωπικό, η κατάσταση στο, αποκλεισμένο πλέον με τσιμεντένιο φράχτη, στρατόπεδο προσφύγων στο Σχιστό και το πρόβλημα της στέγης. 

Αγώνες

Σημαντικοί όμως ήταν και οι αγώνες των εργαζόμενων, με πρωτοπόρους τους εργάτες της cosco, τους λιμενεργάτες και τους ναυτικούς, αγώνες που εμπνέουν και αλλάζουν το κλίμα στην πόλη. Η Ανταρσία στο Λιμάνι, από όλες τις θέσεις, θα συνεχίσει να δουλεύει για την ενίσχυση αυτών των αγώνων, για την ανατροπή των πολιτικών της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής.

Στη συνέλευση πάρθηκαν αποφάσεις για πιο έντονη παρέμβαση και προβολή της Κίνησης, δημιουργία υλικού, καλύτερη παρουσία στις γειτονιές και εκλέχτηκε νέο συντονιστικό. Δηλώθηκε η υποστήριξη στις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται τελευταία για την ενότητα της ριζοσπαστικής αριστεράς στις κινηματικές και πολιτικές μάχες και αποφασίστηκε να πάρει η Ανταρσία στο Λιμάνι αντίστοιχες πρωτοβουλίες για την πόλη του Πειραιά το επόμενο διάστημα.

Θανάσης Διαβολάκης, 
δημοτικός σύμβουλος Πειραιά