Εργατικό κίνημα
STOP στην απάτη της “αξιολόγησης”

23/3, Απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών στην Χαλκίδα. Φωτό: Χαρά Νίκα

Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α' Αθήνας θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικοί την Τετάρτη 29/3 στις 2μμ ενάντια στην αξιολόγηση στα σχολεία και για μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων τώρα. Καλούν οι ΣΕΠΕ Α' Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Παπαμαύρος, Ρόζα Ιμβριώτη, Μακρυγιάννης, Παρθενώνας και από ΕΛΜΕ καλούν οι Β' ΕΛΜΕ, Γ' ΕΛΜΕ, Ε' ΕΛΜΕ και Ζ' ΕΛΜΕ.

Επιτυχημένη κινητοποίηση ενάντια στον γ.γ. του Υπ. Παιδείας Κόπτση οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί στη Χαλκίδα. Την εικόνα μας μεταφέρει ο Λουκάς Θεοτοκάτος, αναπληρωτής εκπαιδευτικός στη Χαλκίδα, από το δίκτυο "η Τάξη μας": «Την Πέμπτη 23/3, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ κύρηξαν στάση εργασίας που στηρίχτηκε και από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Η κινητοποίηση έγινε έξω από τα δύο σχολεία που θα επισκέπτονταν, το 1ο ΕΠΑΛ και το 7ο Δημοτικό. Στο ΕΠΑΛ δεν εμφανίστηκε, στο Δημοτικό έκανε συνάντηση για την αξιολόγηση. Η κινητοποίηση ήταν πετυχημένη μην επιτρέποντας στο υπουργείο να κάνει φιέστες».

Στα Χανιά όπως αναφέρει ο Σεραφείμ Ρίζος, μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ Χανιών στις 22/3 «με βάση τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΟΕ και του ΣΕΠΕ Χανίων βρεθήκαμε έξω από το 2ο Νηπιαγωγείο Μουρνιών πραγματοποιώντας 3ωρη στάση εργασίας, καθώς η επιθεωρήτρια των νηπιαγωγών Μπαδιεριτάκη θα επισκέπτονταν το σχολείο για να αξιολογήσει συναδέλφισσα.

Η Μπαδιεριτάκη όταν είδε την κινητοποίηση των συναδέλφων αποχώρησε. Ωστόσο μόλις τελείωσε η στάση εργασίας και η κινητοποίηση, επανήλθε στα κρυφά και διενέργησε την αξιολόγηση της συναδέλφισσας παρακολουθώντας την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέτοιου είδους πρακτικές αναδεικνύουν τη θρασυδειλία του υπουργείου. Επιβεβαιώνουν ότι ο ρόλος των εντεταλμένων στελεχών του υπουργείου δεν είναι συναινετικός όπως προσπαθούν να μας πείσουν, αλλά απόλυτα εχθρικός απέναντι στους εκπαιδευτικούς».