Εργατικό κίνημα
"Έλενα Βενιζέλου": Ξεσηκωμός για τις Μαίες

9/5, Συνέλευση στο Έλενα Βενιζέλου. Φωτό: Κώστας Καταραχιάς

Σε κινητοποίηση στο προαύλιο του νοσοκομείου θα προχωρήσουν οι εργαζόμενες/οι του ΓΝ Έλενα Βενιζέλου την Τρίτη 16/5 με αιχμή την νέα ΚΥΑ της κυβέρνησης που εξαιρεί, εκτός όλων των άλλων, τις μαίες από το Ανθυγιεινό Επίδομα. Η απόφαση πάρθηκε στη γενική συνέλευση που κάλεσε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου στις 9/5. Στη συζήτηση ήρθαν και όλα τα παραδείγματα της κυβερνητικής πολιτικής που αφήνουν το νοσοκομείο να καταρρέει από την υποστελέχωση.

«Η υποβάθμιση των μαιών -της ραχοκοκαλιάς του νοσοκομείου μας- με την νέα ΚΥΑ που τους κόβει το Ανθυγιεινό είναι μία επίθεση που δεν θα την αφήσουμε να περάσει», τόνισε στη συνέλευση ο Κώστας Καταραχιάς, γ.γ. του σωματείου εργαζομένων. «Είναι ντροπή να θέλουν να διασπάσουν το προσωπικό χρησιμοποιώντας το Ανθυγιεινό Επίδομα. Τέσσερα χρόνια τώρα το προσπαθούν αυτό, με τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους, τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό, τις μαίες και τις νοσηλεύτριες. Ο σχεδιασμός είναι να διαλύσουν τα δημόσια νοσοκομεία και να ταΐσουν λεφτά τους ιδιώτες».

Ταυτόχρονα το σωματείο εργαζομένων έβγαλε ανακοίνωση που καταγγέλλει ότι «αντί να φέρουν προσωπικό σε ένα νοσοκομείο που σβήνει, τρέχουν προεκλογικά να φέρουν συντονιστές διευθυντές και ιδιώτη γιατρό με μπλοκάκι» την ώρα που «λείπουν πάνω από 100 άτομα στη νοσηλευτική υπηρεσία, δεκάδες εργαζόμενοι σε διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό, σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη», που «δεν έχουμε γιατρούς στο ογκολογικό, στο κυτταρολογικό, στα εργαστήρια, στο παθολογοανατομικό, το παιδοχειρουργικό».