Θέλουν να κόψουν και το “Βοήθεια στο Σπίτι”

Όπως μας ενημέρωσε ο υπουργός, το πρόγραμμα δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω των περικοπών που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο (απολύσεις συμβασιούχων) και από την πλευρά των υπουργείων επεξεργάζονται σενάρια για τη χρηματοδότησή του είτε με την εφαρμογή της πρότασης της ΚΕΔΚΕ, δηλαδή  τριμερή χρηματοδότηση από Δήμους-Ασφαλιστικά ταμεία-Κρατικό προϋπολογισμό, είτε την λειτουργία του μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Στην πραγματικότητα και οι δύο προτάσεις θα σημάνουν τη πλήρη κατάργησή του, αφού καθαρά ο Καστανίδης είπε ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί με το ίδιο όνομα, τον ίδιο χαρακτήρα και τους ίδιους εργαζόμενους. Ζήτησε νέα συνάντηση γιατί δεν είχε… προλάβει να δει το θέμα και είπε ότι θα χει συγκεκριμένες προτάσεις. Οι πρόεδροι των σωματείων επέμεναν στο αίτημα της νομοθετικής ρύθμισης για μονιμοποίηση μας. Μετά την συνάντηση ήταν φανερό ότι θα χρειαστούμε γερούς αγώνες για να καταφέρουμε να σώσουμε τα προγράμματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Κεντρικής Μακεδονίας συνεδρίασε την επόμενη κι αποφάσισε μία σειρά κινητοποιήσεις χωρίς αναμονή για το Σεπτέμβρη. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε απεργία την ημέρα που θα γίνει η επόμενη συνάντηση με το υπουργείο, να καλέσουμε όλα τα σωματεία της Ελλάδας σε μαζική παρουσία στη συγκέντρωση της ΔΕΘ και να κλιμακώσουμε με απεργία διαρκείας αν υλοποιηθούν οι προτάσεις που βάζουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του προγράμματος και τις θέσεις εργασίας μας. Καλούμε επίσης όλα τα σωματεία του Βοήθεια στο Σπίτι να υιοθετήσουν αυτή την πρόταση.

Νίκος Χατζάρας, Ταμίας ΕΠΥΒ Κ.Μ.