Εργατικό κίνημα
Να δώσουμε μαζί τη μάχη του Νερού

20 Mάρτη, Σύνταγμα. Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Μεγάλη η ανταπόκριση από τις εξορμήσεις της Εργατικής Αλληλεγγύης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους χώρους της ΕΥΔΑΠ σε Περισσό και Ιλίσια την περασμένη βδομάδα. 

«Την Πέμπτη 8/6 πραγματοποιήθηκε εξόρμηση μαζί με εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, στο κτήριο της διοίκησης και των υπαλλήλων της υπηρεσίας στον Περισσό», μας λέει ο Βαγγέλης Μιχαηλίδης. «Με βασικό αίτημα, κάτω τα χέρια από το νερό, οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι μοιράζαμε την προκήρυξη του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης και τις προκηρύξεις του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η ανταπόκριση των εργαζομένων ήταν πολύ σημαντική. Εικοσιδύο αγόρασαν την Εργατική Αλληλεγγύη, εκτιμώντας τα αποτελέσματα, με οργισμένη αισιοδοξία και εμπιστοσύνης στην δυναμική των αγώνων τους. Συνεχίζουμε με προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 16/6, 12μ, στο αμφιθέατρο του Περισσού».

Διάθεση για συζήτηση

«Την Παρασκευή 9/6 πραγματοποιήσαμε περιοδεία υποψηφίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εκλογές, στο κτίριο της ΕΥΔΑΠ Ιλισίων. Η εκτίμηση που είχαμε κάνει ήταν ότι θα είναι σύντομη, αλλά χρειάστηκε πάνω από δύο ώρες και δεν προλάβαμε να μπούμε σε όλα τα τμήματα, γιατί υπήρχε φοβερή διάθεση για πολιτική συζήτηση. Δώδεκα εργαζόμενοι/ες αγόρασαν την Εργατική Αλληλεγγύη και δύο το περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω» μας λέει η Κατερίνα Σεβαστάκη. «Κυρίαρχο ζήτημα φυσικά ήταν η ιδιωτικοποίηση του νερού και πώς αυτό θα επηρεάσει την ποιότητα ζωής για την κοινωνία συνολικά, αλλά και για τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ που οι περισσότεροι είναι συμβασιούχοι και θα βρεθούν στον αέρα. Υπήρχε προβληματισμός και όχι στεναχώρια σε σχέση με τα αποτελέσματα της 21 Μάη. Επιμείναμε στη συζήτηση θυμίζοντας πολλές εργατικές μάχες πάνω στην προοπτική των κρατικοποιήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο που βάζει στο πρόγραμμά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Από την ΕΑΣ μέχρι την ΕΡΤ και τις συναυλίες για το νερό στη Θεσσαλονίκη και στα Λιπάσματα. Υπήρχε θυμός σε σχέση με την ακινησία της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΕΥΔΑΠ. Η μάχη να μείνει το νερό δημόσιο θα είναι νικηφόρα».