Περιβάλλον
Πειραϊκή: Όχι λιμάνι κρουαζιέρας

7/6, Συγκέντρωση κατοίκων της Πειραϊκής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Φωτό: Παντελής Παναγιωτακόπουλος

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση κατοίκων της Πειραϊκής στον όρμο της Αφροδίτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Δήμητρα Βήνη του κινήματος "Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή". 

Συζητήσαμε τις αρνητικές συνέπειες της ενδεχόμενης υλοποίησης του σχεδίου για λιμάνι κρουαζιέρας στην περιοχή. Όλοι συμφώνησαν ότι ένα τέτοιο έργο στόχο έχει την αύξηση των κερδών των εφοπλιστών και του κεφαλαίου και σίγουρα δεν είναι προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Επισημάνθηκαν τα ολέθρια αποτελέσματα που θα επιφέρει ένα τέτοιο έργο από την καταστρατήγηση του θαλάσσιου χώρου και περιβάλλοντος μέχρι την επίδραση στην υγεία των κατοίκων μακροπρόθεσμα λόγω των ρύπων.

Μίλησε επίσης ο Βασίλης Τσελέντης καθηγητής στο ΠΑΠΕΙ, Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, επικεφαλής Εργαστηρίου Θαλασσίων Επιστημών που τόνισε την καταστροφή που έρχεται σε όλη την περιοχή του Πειραιά από την επέκταση του λιμανιού. Ακολούθησε δέντρο σήμανση σε όλα τα δέντρα κατά μήκος του πεζοδρομίου της Πειραϊκής τα οποία σκοπεύει ο δήμος να κόψει. 

Από την πλευρά μας από την τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ Α’ Πειραιά και από την δημοτική κίνηση Ανταρσία στο Λιμάνι συμμετείχαμε στην συγκέντρωση όπως κάθε φορά, μιλήσαμε με τους κατοίκους, δηλώσαμε την στήριξη μας σε αυτό τον αγώνα και τους καλέσαμε στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία Κοραή. Η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική και γεμίσαμε με τα υλικά μας όλη την περιοχή της Πειραϊκής. 

Ιφιγένεια Αδριανού υποψήφια βουλεύτρια ΑΝΤΑΡΣΥΑ Α’ Πειραιά