Εργατικό κίνημα
Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη

26/6 Μοτοπορεία στη Θεσσαλονίκη μετά το θανατηφόρο δυστύχημα διανομέα. Φωτό: Thestival.gr

Μοτοπορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας 26/6 διανομείς στον χώρο του delivery, λίγες ώρες μετά το τροχαίο δυστύχημα στην Τσιμισκή που κόστισε τη ζωή συναδέλφου τους. 

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από το σημείο του δυστυχήματος για να καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου διαμαρτυρήθηκαν για τα ελλιπή μέτρα προστασίας. Αυτό που τονίζουν κάθε φορά οι διανομείς στις δεκάδες κινητοποιήσεις που έχουν κάνει με κεντρικό το ζήτημα της ασφάλειας είναι ότι δεν φταίει η κακιά στιγμή, ούτε το ανθρώπινο λάθος. 

Είναι η εντατικοποίηση και οι δύσκολες συνθήκες εργασίας στον δρόμο, σε συνδυασμό με το κυνήγι της καλής αξιολόγησης στην γρήγορη εξυπηρέτηση και την έλλειψη παροχής δωρεάν μέσων ατομικής προστασίας από τα αφεντικά. Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Χατζηδάκης δεν έκαναν τίποτα όλα τα προηγούμενα χρόνια για να αλλάξει αυτό το καθεστώς, πέρα από το να στηρίζουν τα αφεντικά κάνοντας πως δεν βλέπουν. Από το Πέραμα μέχρι το delivery, ανυποχώρητοι αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και τα αφεντικά, για να σταματήσουν να χάνουν τις ζωές τους εργάτες στο βωμό των κερδών.