Η Αριστερά
Τοπικές εκλογές: Μαρούσι

Επιτυχημένη ήταν η ανοιχτή εκδήλωση της δημοτικής κίνησης «Εκτός των Τειχών» στο Μαρούσι την περασμένη Πέμπτη 20 Ιούλη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με θέμα τη συνεργασία των δυνάμεων της ριζοσπαστικής-αντικαπιταλιστικής αριστεράς στα κινήματα και στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Δεκάδες μέλη της δημοτικής κίνησης και άλλων αριστερών οργανώσεων και δημοτικών σχημάτων έδωσαν το παρών.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Τάσος Σπυρόπουλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος του «Εκτός των Τειχών», ο οποίος συνδύασε μια συνολική εκτίμηση για την πολιτική κατάσταση μετά τις βουλευτικές εκλογές και ενόψει των τοπικών, με τα μέτωπα πάλης που είναι ανοιχτά στο δήμο και τον ρόλο της ριζοσπαστικής-αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Ιδιαίτερα στάθηκε στη μάχη ενάντια στην μετεγκατάσταση του Καζίνο Πάρνηθας στο Μαρούσι και στη μάχη ενάντια στην «αξιοποίηση» -στην ουσία καταστροφή και εκμετάλλευση προς όφελος ιδιωτών- του Άλσους Συγγρού, μάχες στις οποίες το «Εκτός των Τειχών» βρέθηκε στην πρώτη γραμμή μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. 

Ακολούθησαν τοποθετήσεις πολλών αγωνιστών/τριών. Ανάμεσά τους ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης και ο Σωτήρης Κοντογιάννης, μέλη του «Εκτός των Τειχών», μίλησαν για τη σημασία που έχει η εκλογική μάχη ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και τους τοπικούς εκπροσώπους της να δωθεί τόσο ανοιχτά και ενωτικά με όλο τον κόσμο των τοπικών κινημάτων και της ριζοσπαστικής-αντικαπιταλιστικής αριστεράς όσο και αιχμηρά ενάντια στο σύστημα που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη της δημοτικής κίνησης «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», εκ μέρους της οποίας το λόγο πήραν ο Λευτέρης Μαγιάκης και η Κατερίνα Ψάλτη. Και οι δύο μίλησαν θετικά για την εκλογική συνεργασία με το «Εκτός των Τειχών», τονίζοντας ότι είναι μια συνεργασία που έχει ξεκινήσει τόσο μέσα στους αγώνες και τα τοπικά κινήματα τα τελευταία χρόνια όσο και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με κοινές προτάσεις και αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων. Η συζήτηση για το κοινό κατέβασμα συνεχίζεται.