Η Αριστερά
Τοπικές εκλογές: Ηράκλειο Αττικής

Τη διακήρυξή της καθώς και τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων της θα παρουσιάσει η «Κόκκινη Ρωγμή – Αγώνας, Ρήξη, Ανατροπή» στο Νέο Ηράκλειο την Τετάρτη 26 Ιούλη στις 8μμ στη Βίλλα Στέλλα. Μέσα από δύο συνελεύσεις-συσκέψεις τις προηγούμενες βδομάδες, το αντικαπιταλιστικό δημοτικό σχήμα οριστικοποίησε τη συμμετοχή του στις εκλογές του Οκτώβρη με επικεφαλής ξανά τον Γιώργο Ράγκο.

«Είναι η δεύτερη φορά που η Κόκκινη Ρωγμή θα δώσει τη μάχη των εκλογών στο δήμο του Νέου Ηρακλείου», μας είπε ο Νεκτάριος Χάινταρ, γιατρός στο Δαφνί και μέλος του δημοτικού σχήματος. «Στην πρώτη της κάθοδο το 2019 είχε πάρει 1,55% και, παρότι για λίγες μόνο ψήφους δεν είχε εκλέξει δημοτικό σύμβουλο, είχε εκφράσει τοπικά το υπαρκτό ρεύμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Τώρα, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ και σκληρών αγώνων εναντίον της, αυτό το ρεύμα είναι πιο μεγάλο και δυνατό. Έχει όμως και μεγαλύτερα εμπόδια απέναντί του. Ο νόμος Βορίδη με το όριο του 3% έχει ξεκάθαρα στόχο να αποτρέψει την εκπροσώπησή του.

Θα δώσουμε τη μάχη ενάντια σε αυτή την απόπειρα. Για να φέρουμε τη σύγκρουση με την κυβέρνηση μέσα στις γειτονιές μας, όπως το κάναμε ήδη τα προηγούμενα χρόνια, ενάντια στην υποχρηματοδότηση που τσακίζει τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, ενάντια στην καταστροφή των πάρκων και των ελεύθερων χώρων και την παράδοσή τους στους ιδιώτες, ενάντια σε όλες τις επιθέσεις στους εργαζόμενους, ντόπιους και μετανάστες, και τη νεολαία. Σε αυτή την πορεία, κεντρική θα είναι η μάχη ενάντια στην ακροδεξιά και τους φασίστες, που και στην περιοχή μας έχουν προσπαθήσει να επανεμφανιστούν με επιθέσεις και σιχαμερά συνθήματα.

Με αυτές τις αιχμές ξεκινάμε την προεκλογική μας καμπάνια, με συντονιστική ομάδα και γραφείο Τύπου που θα την οργανώσει. Και με απεύθυνση σε όλο τον κόσμο με τον οποίο δώσαμε μάχες μαζί τα προηγούμενα χρόνια. Την Τετάρτη 26 Ιούλη παρουσιάζουμε τη διακήρυξή μας και τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων μας και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε εξορμήσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις».