Εργατικό κίνημα
Εκπαιδευτικοί: Προς τα αριστερά

21/9, Πανεργατική Απεργία στην Αθήνα. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Στη Γ' ΕΛΜΕ οι εκλογές για το ΔΣ γίνονται κάθε χρόνο. Κατά συνέπεια τα αποτελέσματα των εκλογών μας στις 13/12 αποτυπώνουν τις εξελίξεις της τελευταίας χρονιάς. 

Η εικόνα και εδώ είναι παρόμοια με όλους τους συλλόγους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν γίνει μέχρι στιγμής: η αριστερά και ιδιαίτερα η αντικαπιταλιστική αριστερά που εκφράζεται μέσα από τα σχήματα των Παρεμβάσεων ενισχύεται. Στις περισσότερες περιπτώσεις εις βάρος της κυβερνητικής παράταξης της ΔΑΚΕ, αλλά και εις βάρος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝΕΚ) που έπαιξε το χαρτί του συμβιβασμού, όπως στον δικό μου Σύλλογο. 

Ο κόσμος που φεύγει από τα ΣΥΝΕΚ δεν πήγε στα δεξιά, ούτε στην αποχή, αλλά κινήθηκε στην αγωνιστική αριστερά. Στη δική μου ΕΛΜΕ, ως σχήμα των Παρεμβάσεων κερδίσαμε μία επιπλέον έδρα, την οποία έχασαν τα ΣΥΝΕΚ. Η γενική συνέλευση που προηγήθηκε των εκλογών ήταν πολύ μαζική, με συμμετοχή από παλιούς συναδέλφους μέχρι νεοδιόριστους και αναπληρωτές. Είναι ενδεικτικό ότι ο κόσμος ξανασυσπειρώνεται στα σωματεία, όσο η κυβέρνηση προσπαθεί να τα διαλύσει. Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν επίσης θεαματικά αυξημένη.  

Δώρα Κιντή,
εκπαιδευτικός Γ' ΕΛΜΕ