Γράμματα και σχόλια
Kαλαμάτα: Οι διώξεις δεν θα περάσουν!

Καλαμάτα. Φωτό: kalamatajournal.gr

Ψήφισμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη 2020 που κατηγορούνται για «απείθεια και καταπάτηση μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας» εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης στις 24 Γενάρη στην Καλαμάτα. 

Τα μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας Δονάτος Νίκου, Στάθης Γιακουμής και Σταύρος Κάρτσωνας είχαν προσαχθεί βίαια και συλληφθεί εντελώς αναίτια επειδή συμμετείχαν στην εκδήλωση μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στην Καλαμάτα -τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα δημόσιας υγείας- στο πλαίσιο του πανελλαδικού οργίου καταστολής και συλλήψεων σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για την πρώτη από τις 63 υποθέσεις συλληφθέντων εκείνης της μέρας που έρχεται στις δικαστικές αίθουσες και η έκβαση της θα επηρεάσει πιθανά τις υπόλοιπες. Η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας έχει απευθυνθεί σε σωματεία και φορείς της Μεσσηνίας για τη δημοσίευση ψηφισμάτων συμπαράστασης και θα καλέσει σε κινητοποίηση τη μέρα της δίκης. Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα το ψήφισμα: 

«Οι προσαγωγές και η αστυνομική βία είναι κομμάτι μιας ευρύτερης πολιτικής περιστολής δημοκρατικών ελευθεριών. Μιας πολιτικής που νομοθετεί την απαγόρευση των διαδηλώσεων, δια του “περιορισμού τους”, που χτυπάει την απεργία και τον ελεύθερο συνδικαλισμό μέσω του νόμου Χατζηδάκη. Η υπεράσπιση στο δικαίωμα στην πολιτική δράση, η υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση και την κινητοποίηση, είναι υπόθεση όλων μας! Απαιτούμε: -Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές! -Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση!  Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».