Εκλογές στο Θριάσιο Νοσοκομείο - Νίκη της Αριστεράς

Πρώτη δύναμη στις εκλογές στο Σωματείο του Θριάσιου Νοσοκομείου βγήκε η Αγωνιστική Πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει και το Νυστέρι-Πρωτοβουλία Γένοβα.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία κέρδισε 5 έδρες στο νέο ΔΣ από 4 που είχε, ενώ ανέβασε το ποσοστό της κατά έντεκα μονάδες φτάνοντας στο εντυπωσιακό 43,88%. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ παρόλο που κατέβηκαν μαζί καταρρακώθηκαν αφού έπεσαν από τις 4 έδρες στις 2, ενώ η ΕΣΑΚ-ΠΑΜΕ κράτησε τις 3 έδρες χάνοντας 20 ψήφους σε απόλυτα νούμερα.

Ο Γιώργος Τσιρώνης, ειδικευόμενος γιατρός από το Νυστέρι Πρωτοβουλία Γένοβα (βγήκε δεύτερος σε σταυρούς) μας γράφει για την εκλογική επιτυχία.

«Οι εργαζόμενοι του ΓΝΕ Θριάσιο τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του κινήματος ενάντια στις πολιτικές Τρόικας, ΔΝΤ, ΕΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. Πρωτοστάτησαν στο κίνημα υπεράσπισης της δημόσιας και δωρεάν υγείας με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς για τους εργαζόμενους σε αυτή. Συμμετείχαμε σε μαζικές γενικές συνελεύσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις, στάσεις, απεργίες, συντονισμούς από τα κάτω σε υγειονομικό και τοπικό επίπεδο. Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία όλο το προηγούμενο διάστημα πήρε εκείνες τις πρωτοβουλίες που ξεδίπλωσαν την οργή των εργαζομένων και το Νυστέρι από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του στο νοσοκομείο βρέθηκε πρωτοπόρο σε αυτή την προσπάθεια. Τα αποτελέσματα των εκλογών στο νοσοκομείο μας ήρθαν να αποδείξουν ποια είναι η πραγματική διάθεση των εργαζομένων αυτήν την περίοδο.

Μακριά από εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα οι εργαζόμενοι μαύρισαν την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ (που για πρώτη φορά ένωσαν τις αντιδραστικές τους δυνάμεις και κατέβηκαν με ενιαίο ψηφοδέλτιο) και εκτίναξαν την αριστερά σε ηγετική δύναμη του νοσοκομείου, μέσα σε αυτή επέλεξαν και τους εργαζόμενους του Νυστεριού και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να τους εκπροσωπήσουν στο ΔΣ του συλλόγου. Το αμέσως επόμενο διάστημα με βάση την όξυνση της κρίσης και της επίθεσης από τη μία και την αδυναμία της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης από την άλλη πρέπει άμεσα να ξαναπιάσουμε το νήμα του κινήματος για να ξηλώσουμε μια και καλή τις πολιτικές των μνημονίων και τους νέους επίδοξους διαχειριστές τους. Το Νυστέρι θα συνεχίσει και μέσα από το ΔΣ αγωνιστικά, ενωτικά αλλά και ξεδιπλώνοντας τη δική του πολιτική πρόταση με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμά, τις απεργίες διαρκείας, την αντιρατσιστική και αντιφασιστική δράση. Ό,τι και να ελπίζουν πως θα καταφέρουν με τις συγκυβερνήσεις τους, όσο και να θέλουν να μας πείσουν ότι χάσαμε, η δύναμη είναι στους εργαζόμενους από το Θριάσιο μέχρι τη χαλυβουργία. Θα νικήσουμε».