Εκλογές στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Πέμπτη 21 Ιουνίου, λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιούνη. Τα αποτελέσματα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής έδειξαν ότι παρά την απίστευτη τρομοκρατία και τους εκβιασμούς ευρωπαϊκούς αλλά και εγχώριους, η αριστερή στροφή δεν ανακόπηκε αντίθετα ενισχύθηκε από τους εργαζόμενους και τη νεολαία που πάλεψαν ενάντια στη μνημόνια και θέλουν να συνεχίσουν τις μάχες μέχρι την ανατροπή τους.

Οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είμαστε κομμάτι αυτών των μαχών, μιας και εμείς χτυπηθήκαμε από την επίθεση στους μισθούς, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, το κούρεμα του αποθεματικού μας. Μέσα από αυτές τις μάχες καταλάβαμε ότι πρέπει και στο χώρο μας να παλέψουμε για να σπάσουμε την αντίληψη ότι πρέπει να κινηθούμε με βάση την «ιδιαιτερότητα» του χώρου μας, να προσπαθήσουμε να εξαιρεθούμε από τις περικοπές των μισθών και όλες τις υπόλοιπες επιθέσεις κινούμενοι κατά κύριο λόγο με νομικούς τρόπους, την αντίληψη δηλαδή του ρεαλισμού ότι με τους αγώνες δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα.

Επειδή αυτή η λογική τελικά οδηγεί μόνο στην ήττα και την εξατομικοποίηση, πολλοί συνάδελφοι που διαφωνούμε με αυτή την αντίληψη αποφασίσαμε να φτιάξουμε την Μαχητική Πρωτοβουλία Εργαζομένων ώστε να εκφραστεί και στο χώρο μας η άλλη πλευρά, αυτή που πιστεύει στη συλλογικότητα, στην ενεργοποίηση της βάσης των εργαζομένων, στην απεργία και τη διαδήλωση. Για πρώτη φορά κατεβαίνουμε σε εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. με παρατάξεις, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουμε να εκφράσουμε εκλογικά αυτούς τους συναδέλφους αλλά και να ανατρέψουμε συνολικά το κλίμα της αναμονής και της παθητικότητας που έχει καλλιεργηθεί τα τελευταία 2 χρόνια. Στο ψηφοδέλτιο της Μαχητικής Πρωτοβουλίας συμμετέχουν οι :

Σταματία Ανδρέου, Πηνελόπη Ασημακοπούλου, Διονύσης Ζαφειρόπουλος, Γεώργιος Κόκκοβας, Αφροδίτη Παπαγεωργίου, Ευαγγελία Τότολου

Τιάνα Ανδρέου, Υποψήφια με τη Μαχητική Πρωτοβουλία Εργαζομένων