Απεργία Διοικητικών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη 13 και 14 Νοέμβρη καλεί η Ομοσπονδία των Διοικητικών Υπαλλήλων (Ο.Δι.Π.Τ.Ε) στις σχολές ενάντια στις απολύσεις με τις οποίες απειλούνται εργαζόμενοι αορίστου χρόνου μετά την ψήφιση των μέτρων από την συγκυβέρνηση Σαμαρά.

Την Δευτέρα 12/11 24ωρη απεργία πραγματοποίησε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθήνας, ενώ κάλεσε σε σύσκεψη συντονισμού τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία.

Την ίδια μέρα στο ΤΕΙ Αθήνας προχώρησαν σε κατάληψη. «Κάναμε κατάληψη ενάντια στα μέτρα που ψηφίστηκαν, αλλά και για τις απολύσεις εργαζόμενων αορίστου χρόνου. Στο ΤΕΙ 19 άτομα βρίσκονται σε αυτή τη λίστα. Δεν συμβαίνει μόνο στο δικό μας χώρο, αλλά είναι γενικευμένη εικόνα σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμια. Θέλουμε το συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων, ενώ η Ομοσπονδία έχει βγάλει απόφαση για 48ωρη απεργία. Μας έχουν έρθει και απειλητικές «προειδοποιήσεις» ότι όποιος δεν δώσει τις καταστάσεις θα έχει περικοπή από το μισθό του» μας μετέφερε η Ιωάννα Κόντε, εργαζόμενη από το ΤΕΙ, μέσω των σπουδαστών του ΣΕΚ.