Καταπίεση και απελευθέρωση
Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Υπεύθυνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Νέα γυναικοκτονία έγινε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Άγιων Αναργύρων. Η γυναίκα ζήτησε προστασία και οι αστυνομικοί «άνοιξαν την πόρτα» στον βιαστή και δολοφόνο. 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που είναι υπεύθυνη για τις δολοφονίες στα Τέμπη και στην Πύλο, είναι υπεύθυνη και για τις γυναικοκτονίες που μέσα στην τελευταία τετραετία έχουν αυξηθεί. Σύμφωνα με την Human Rights Watch, η Ελλάδα έχει αλματώδη αύξηση των γυναικοκτονιών από το 2020 μέχρι σήμερα. Δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της επίθεσης συνολικά στις ζωές των γυναικών, στο κράτος πρόνοιας, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στους μισθούς, παντού.

Είναι η κυβέρνηση των Μίχων και της Εκκλησίας, της Δικαιοσύνης της Μαρίας-Ελένης Νικολού (της Εισαγγελέα που πρότεινε την αθώωση του Μίχου και την ενοχή της μάνας), του δικαστηρίου που άφησε ελεύθερο τον Χορταριά και όλους τους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου.

Είναι η κυβέρνηση που υπηρετεί αυτό το σύστημα για να εξασφαλίσει τα κέρδη του και τον έλεγχο στην κοινωνία. Όμως δεν τους περνάει. Ο Μίχος στη φυλακή και η μάνα ελεύθερη είναι το αποτέλεσμα των αγώνων μας, των διαδηλώσεων και της αλληλεγγύης που τους ανάγκασαν να καταδικάσουν τον Μίχο σε ισόβια κάθειρξη. 

Συγκλονισμένοι από τη βαρβαρότητα ενός συστήματος και μιας κυβέρνησης που δολοφονούν, και με τον σεξισμό των γυναικοκτονιών και με την απληστία των ιδιωτικοποιήσεων, παλεύουμε για να τα ανατρέψουμε. Οργανώνουμε τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Μέχρι τη νίκη!

Κίνηση για Απεργιακή 8 Μάρτη

• Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γινόταν στην πλατεία Αναργύρων την Τρίτη 2/4 το απόγευμα την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο. Περισσότερα στο επόμενο φύλλο.