Καταπίεση και απελευθέρωση
Δίκη Ζακ: Να είμαστε εκεί

Την Τετάρτη 24 Απρίλη, συνεχίζεται στο Εφετείο η δίκη σε β’ βαθμό των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου. Έχουμε μπει ήδη στην τελική ευθεία, καθώς στη συγκεκριμένη δικάσιμο αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των καταδικασμένων στην πρώτη δίκη, Δημόπουλου (κοσμηματοπώλης) και Χορταριά (μεσίτης). Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων, η πρόταση της εισαγγελίας και η απόφαση. 

Καλούμε όλο τον κόσμο του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος και των οργανώσεών του, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των καταλήψεων, τις αντιρατσιστικές οργανώσεις να συμμετέχουν στη διαδικασία μέσα στο δικαστήριο, η οποία είναι ανοιχτή για όλους/ες/α. Η υπεράσπιση των δολοφόνων εμφάνισε την τελευταία στιγμή και ενώ δεν υπήρξε στη δίκη σε α’ βαθμό, έναν κατάλογο «μαρτύρων ήθους», για να καταθέσουν. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για 25 φίλους και συγγενείς των δραστών που επιχειρηματολογούν για το πόσο καλοί άνθρωποι είναι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που λιντσάρισαν μέχρι θανάτου τον Ζακ. Η έδρα αποδέχτηκε τους 10 από αυτούς και οι καταθέσεις τους ξεκίνησαν στην προηγούμενη δικάσιμο. 

Στις 15 Ιούνη γίνεται φέτος το Athens Pride, στην πλατεία Συντάγματος. Στις 29 Ιούνη γίνεται το πανευρωπαϊκό Pride στη Θεσσαλονίκη. Μπαίνουμε μπροστά να οργανώσουμε αυτές τις διαδηλώσεις με κέντρο τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις οργανωμένες δυνάμεις της τάξης και της νεολαίας για να αναδείξουμε τα κοινά αιτήματα, να διεκδικήσουμε τα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητας για στέγαση, υγεία και εργασία για όλα χωρίς αποκλεισμούς. Να αναδείξουμε την προοπτική ότι συλλογικά μπορούμε να παλέψουμε και να χτίσουμε μια άλλη κοινωνία χωρίς διακρίσεις με βάση το φύλο, τη σεξουαλικότητα, την εθνικότητα, τη θρησκεία. Μια κοινωνία που οι ζωές μας θα είναι πάνω από τα κέρδη τους.

Καλούμε στις 24 Απρίλη στα δικαστήρια, είσοδος από Λουκάρεως.

Καλούμε την Τρίτη 23 Απρίλη στην ανοιχτή σύσκεψη της ΚΕΕΡΦΑ στο Ρομάντσο (Ομόνοια) στις 7μμ για την καμπάνια δράσης για την Πύλο. 

Πρωτοβουλία “Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-Oh”