Εργατικό κίνημα
Πανεργατικό X στην αξιολόγηση

Aναβολή για τις 28 Ιουλίου πήρε η εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει η ΑΔΕΔΥ στην απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει παράνομη για «τυπικούς λόγους» την απεργία-αποχή που συνεχίζεται ενάντια στην αξιολόγηση. 

\r\n
\r\n
Οι μόνες αποφάσεις που πήρε η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ για την περασμένη εβδομάδα ήταν να κηρύξει στάση εργασίας για την Τρίτη 22/7 και να καλέσει κινητοποίηση έξω από το Εφετείο και στην συγκέντρωση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 23 Ιούλη. 
\r\n
 
\r\n
Η πλειοψηφία τηρεί στάση αναμονής αντί να συγκρουστεί με την κυβέρνηση που είναι στριμωγμένη από την αποτυχία να επιβάλει την αξιολόγηση στα πρώτα της στάδια. 
\r\n
Αυτό παρά το γεγονός ότι στη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη 17/7 όσοι συμμετείχαν μετέφεραν το αγωνιστικό κλίμα που κυριαρχεί σε όλους τους χώρους. Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιπρόσωποι από 72 σημεία, πήραν το λόγο από το Ασκληπιείο Βούλας, από την ΟΣΕΑΔΕ, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, από τη Συντονιστική Επιτροπή των διαθέσιμων εκπαιδευτικών, από την ΕΜΔΥΔΑΣ, από την Ομοσπονδία του Υπουργείου Εσωτερικών, από την Περιφέρεια Αττικής, από την ΠΟΕΔΗΝ, από το ΥΠΠΟ, από το Δήμο Ζωγράφου, από την Ομοσπονδία Τελωνειακών, από το Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, από τον Σύλλογο Εφοριακών Αττικής, από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. 
\r\n

Έχει μπλοκαριστεί

\r\n
H πλειοψηφία των ομιλητών, αλλά και όσων βρέθηκαν στη σύσκεψη τόνισαν ότι η αξιολόγηση έχει μπλοκαριστεί μέχρι τώρα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, τα διαβόητα «φύλλα αξιολόγησης» έχουν παραδοθεί στα κατά τόπους σωματεία και συλλόγους, ενώ ακόμα και προϊστάμενοι δεν δέχονται να συμμετέχουν στο σφαγείο των συναδέλφων τους, «βαθμολογώντας» τους για να απολυθούν.
\r\n
 
\r\n
Ο Κώστας Καταραχιάς από τον Άγιο Σάββα και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων στην δική του τοποθέτηση είπε: «Το φάγωμα της 24ωρης απεργίας στις 15 Ιούλη δίνει χρόνο στην κυβέρνηση, αυτό κατάφερε το κομμάτι της ΑΔΕΔΥ που καταψήφισε την απεργία. Η κυβέρνηση είναι αδύναμη, για αυτό μπαίνει στη διαδικασία να μας σύρει στα δικαστήρια. Στο Νοσοκομείο σχεδόν το 100% έχει παραδώσει τα φύλλα αξιολόγησης, δεν παρατάμε όμως την απεργιακή μάχη που την έχουμε ψηλά. Προτείνουμε να γίνει 48ωρη απεργία στις 22-23 Ιούλη και στη συνέχεια να βάλουμε απεργιακό λουκέτο σε όλο το δημόσιο. Με απεργιακό ταμείο για να ενισχύσουμε όσους είναι σε δύσκολη θέση. Από τώρα πρέπει να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις, να μην δώσουμε άλλο χρόνο στην κυβέρνηση».
\r\n