Διεθνή
Νίκη στην Ιντιφάντα!

Χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για διαδήλωση έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία την Πέμπτη, 17 Ιούλη.

\r\n
\r\n
Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, η πρωτοβουλία Ένα καράβι για τη Γάζα, ο Σύλλογος Ιντιφάντα, η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, όλες οι οργανώσεις Παλαιστινιών εργατών και φοιτητών, η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, οι κοινότητες Πακιστανών, Αιγυπτίων και Σενεγαλέζων Ελλάδας, η ΚΕΕΡΦΑ, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Κίνηση απελάστε το ρατσισμό, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε με πανό της νεολαίας του, και το ΚΚΕ που διαδήλωσε από την Πανόρμου μέχρι την πρεσβεία, ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στη σφαγή που πραγματοποιούν οι Ισραηλινοί στη Γάζα για πάνω από δέκα μέρες. 
\r\n
 
\r\n
Μπροστά στις κλούβες των ΜΑΤ που είχαν κλείσει την είσοδο της πρεσβείας από νωρίς, στήθηκαν τα πανό των φορέων και των οργανώσεων ενώ ο κόσμος που συγκεντρώθηκε δε σταμάτησε να φωνάζει συνθήματα για λευτεριά στην Παλαιστίνη και κατά των Σιωνιστών και της ελληνικής κυβέρνησης που συνεργάζεται μαζί τους. 
\r\n
\r\n

Ψυχή βαθιά!

\r\n
\r\n
Ανάμεσα στους ομιλητές που πήραν το λόγο απευθύνοντας χαιρετισμό συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους ήταν η Αγγελική από το ΕΡΤ Οpen που είπε: «Στην ΕΡΤ συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για όλα τα αιτήματά μας. Συνεχίζουμε να εκπέμπουμε σηκώνοντας καθημερινά πομπούς σε όλη την Ελλάδα. Για τα δικαιώματά μας σαν εργαζόμενοι, για όλο τον κόσμο. Χαιρετίζουμε τον αγώνα των Παλαιστινίων. Είμαστε κοντά στους αγωνιζόμενους αδελφούς. Ψυχή βαθιά!» 
\r\n
 
\r\n
Διαβάστηκε η δήλωση που έκανε νωρίτερα στο Ευρωκοινοβούλιο η Σοφία Σακοράφα η οποία ξεκινούσε: “Κύριοι συνάδελφοι, ας μην γελιόμαστε. Μήτρα όσων συμβαίνουν στην Παλαιστίνη είναι η Ισραηλινή κατοχή και η πλήρης ατιμωρησία του Ισραήλ για τα εγκλήματα που κάνει κατ’εξακολούθηση μισόν αιώνα τώρα”.
\r\n
 
\r\n
Μετά διαβάστηκε το γράμμα του Ζιάντ Μεντούκ - καθηγητή στο πανεπιστήμιο Αλαξά στη Γάζα. Το γράμμα μιλούσε για την οργή που νιώθει ο κόσμος εκεί απέναντι στο Ισραήλ αλλά και τη διεθνή κοινότητα που σιωπά απέναντι στις σφαγές. Για την ανησυχία του τί θα ακολουθήσει αλλά και για την περηφάνια, την αντίσταση και την πίστη πως ο παλαιστινιακός λαός θα καταφέρει να νικήσει. Ταυτόχρονα για τη σημασία της διεθνούς συμπαράστασης από εκατομμύρια ανθρώπους που τους δίνει έμπνευση για να συνεχίσουν. Το γράμμα έκλεισε κάνοντας ξεκάθαρο πώς τώρα είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ να μείνουν και να διεκδικήσουν τη γη και την ελευθερία τους.
\r\n
 
\r\n
Η Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διάβασε αποσπάσματα από τα γράμματα παιδιών της Παλαιστίνης που γράφτηκαν μετά τους βομβαρδισμούς του χειμώνα του 2008, δημιουργώντας συγκίνηση και οργή σε όλους τους διαδηλωτές.
\r\n
 
\r\n
Στη συνέχεια ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, είπε: «Σήμερα πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι αισθάνομαι Παλαιστίνιος. Να σταματήσει τώρα η τρομοκρατία του Ισραήλ. Καμία συνεργασία με τους δολοφόνους. Όποιος συνεργάζεται με το Ισραήλ, είναι κι αυτός δολοφόνος. Είμαστε αδέρφια των Παλαιστινίων». 
\r\n
 
\r\n
Ο Βασίλης Συλαϊδής από το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων της Ιντρακόμ που καλούσε στη διαδήλωση δήλωσε: «Καταδικάζουμε την ισραηλινή επιδρομή. Οι εργαζόμενοι δεν αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο που θα θριαμβεύει η βία και η καταστροφή. Δε στηρίζουμε ιμπεριαλιστικές επιθέσεις σαν κι αυτές που ο καλός στρατιώτης του ιμπεριαλισμού στην περιοχή επιχειρεί αυτές τις μέρες. Αυτό το μακελειό δε μπορεί να συνεχιστεί. 
\r\n
 
\r\n
Η ελληνική κυβέρνηση πιστή στις υποχρεώσεις της απέναντι σε Αμερικάνους και ΕΕ υποτίθεται κρατάει ίσες αποστάσεις. Στην πραγματικότητα στηρίζει το Ισραήλ. Ο αγώνας των Παλαιστίνιων είναι σύμβολο αγώνα για δημοκρατία, αξιοπρέπεια και ελευθερία. Είναι και δικός μας αγώνας. Ενωμένοι θα νικήσουμε».
\r\n
 
\r\n
Ο Γιάννης Σηφακάκης από τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο είπε στην ομιλία του: «Είμαστε θυμωμένοι και οργισμένοι για τη γενοκτονία που έχει εξαπολύσει το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, ο μόνος πραγματικός τρομοκράτης στην περιοχή. 
\r\n
Από το 1948 λειτουργεί σαν μαντρόσκυλο των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, απέναντι στα κινήματα για ελευθερία και δημοκρατία. Η μεγαλύτερη γιάφκα των τρομοκρατών είναι η πρεσβεία των Σιωνιστών. Γι’ αυτό απαιτούμε να κλείσει τώρα. Να διακοπούν οι σχέσεις ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος δολοφόνων. 
\r\n
\r\n

Συνυπεύθυνοι

\r\n
\r\n
Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είναι συνυπεύθυνοι με το Νετανιάχου. Έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα αθώων αμάχων και παιδιών. Στις αρχές Ιούλη γίνανε κοινές ασκήσεις ναυτικού Ελλάδας και Ισραήλ. Έχουν άριστες οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις για την ΑΟΖ. Γι’ αυτό είναι υποκριτές όταν λένε ότι ανησυχούν για ό,τι γίνεται στην Παλαιστίνη. 
\r\n
 
\r\n
Τα εκατομμύρια του αντιπολεμικού κινήματος σε όλο τον κόσμο, η ίδια η παλαιστινιακή ιντιφάντα, η αραβική εξέγερση που εξακολουθεί να καίει παρά τα πάνω και τα κάτω της, το αραβικό πεζοδρόμιο, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να καταστρέψει το ρατσιστικό απαρτχάιντ, να διαλύσει το σιωνιστικό κράτος. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Στέλνουμε μήνυμα και στη δική μας κυβέρνηση: όσο τους κάνουν πλάτες, θα μας έχουν απέναντί τους. Η κυβέρνηση που δολοφονεί εδώ κάθε μέρα με τις βόμβες των μνημονίων, είναι η ίδια που κλείνει τα σύνορα και δολοφονεί αμάχους στα σύνορα, μαζί με τη frontex. Είναι ένοχοι για τις δολοφονίες των Σύριων, των Αράβων προσφύγων. Που φεύγουν για να γλιτώσουν από τις βόμβες και πεθαίνουν από τις βόμβες του ρατσισμού εδώ. Συνεχίζουμε μέχρι να ελευθερωθεί η Παλαιστίνη, μέχρι να ρίξουμε το ρατσιστικό απαρτχάιντ και όλους όσους το στηρίζουν. Όλοι μαζί, απεργοί, αντιπολεμικοί διαδηλωτές, αντιρατσιστές. Να απαλλαγούμε από αυτή την άθλια κυβέρνηση και από το άθλιο σύστημα. Νίκη στην Ιντιφάντα!»
\r\n
 
\r\n
\r\n
\r\n

Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στη Γάζα έγιναν επίσης στα Γιάννενα την Τρίτη 15 Ιούλη, στο Βόλο την Πέμπτη 17 Ιούλη - και στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 18 Ιούλη. 
\r\n
 
\r\n
«Στα Γιάννενα διαδηλώσαμε την Τρίτη 15 Ιούλη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, η ΛΑΑΣ και η πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα, ο σύλλογος Παλαιστινίων, δώσαμε ραντεβού στη Νομαρχία» μας μεταφέρει η Λουίζα Γκίκα. «Κάναμε διαδήλωση στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα “Νίκη στην Ιντιφάντα”, “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” και “Σύνορα ανοιχτά για όλους τους εργάτες, νομιμοποιήστε τους μετανάστες”. Η ΚΕΕΡΦΑ συμμετείχε στη διαδήλωση συγκεντρώνοντας υπογραφές συμπαράστασης στους εργάτες γης της Μανωλάδας, συνδέοντας τον πόλεμο με τον ρατσισμό, τονίζοντας πως αυτή η μάχη είναι κοινή».
\r\n
\r\n
 
\r\n
\r\n

Tην ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο, νέο συλλαλητήριο καταδίκης στην σφαγή στη Γάζα γινόταν στο Σύνταγμα και πορεία στα γραφεία της ΕΕ. Στην Θεσσαλονίκη, νέο συλλαλητήριο είναι καλεσμένο για την Πέμπτη 24 Ιούλη στις 7.30μμ στην πλατεία Αριστοτέλους.
\r\n