Εργατικό κίνημα
Επόμενες δράσεις του Συντονισμού ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες

Συνέλευση του Συντονισμού ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες έγινε την Πέμπτη 17 Ιούλη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Εργαζόμενοι από τους Σχολικούς Φύλακες, από τους διαθέσιμους του ΥΠΠΟ, από την ΕΡΤ, από Νοσοκομεία, από τους συμβασιούχους του ΟΠΑΝΔΑ, από το ΜΕΤΡΟ, από τον ΟΣΕ, από το Δήμο Βριλησσίων, από το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και αλλού συζήτησαν για τη συνέχεια της μάχης ενάντια στις απολύσεις και την αξιολόγηση. 

\r\n
\r\n
Στη συζήτηση μπήκαν εικόνες από τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται σε όλους τους χώρους ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει την αξιολόγηση. Έγινε ακόμα ενημέρωση από την σύσκεψη των Σωματείων και των Ομοσπονδιών της ΑΔΕΔΥ που είχε προηγηθεί την ίδια μέρα το μεσημέρι και αποφασίστηκαν συγκεκριμένες δράσεις για την επόμενη εβδομάδα και τον Σεπτέμβρη. 
\r\n
Αποφασίστηκε ότι ο Συντονισμός θα συνεχίσει να στηρίζει το Κέντρο Αγώνα των Καθαριστριών και των υπόλοιπων διαθέσιμων που βρίσκεται στην Καραγιώργη Σερβίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Κυκλοφόρησε κάλεσμα για την στήριξη της συναυλίας συμπαράστασης που οργανώνουν εκεί τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ την Πέμπτη 24/7 στις 7.30μμ, καθώς και την νέα συναυλία που θα γίνει την Παρασκευή 25/7 στις 9μμ. 
\r\n
 
\r\n
Ο Συντονισμός καλεί στις υπόλοιπες κινητοποιήσεις αυτής της βδομάδας: στην κινητοποίηση των διαθέσιμων στις 22 Ιούλη, στην κινητοποίηση της Υγείας στις 23 Ιούλη (δες σελίδα 4) και στην κινητοποίηση των εργαζόμενων της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια της δίκης (23/7, 9πμ) που γίνεται από την κυβέρνηση ενάντια στην ΠΟΣΠΕΡΤ για να διώξει τα γραφεία της Ομοσπονδίας από το Ραδιομέγαρο. 
\r\n
Ο Συντονισμός θα πάρει ακόμα πρωτοβουλίες για να στηρίξει τους εργαζόμενους του ΟΠΑΝΔΑ που ξεκινούν κινητοποιήσεις ενάντια στις επικείμενες απολύσεις με τις οποίες απειλεί ο Δήμος Αθήνας. 
\r\n
 
\r\n
Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη να υπάρχει μεγαλύτερη συνεργασία ανάμεσα στα κομμάτια που παλεύουν. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Συντονισμού «παίρνουμε την πρωτοβουλία να προχωρήσουμε στα τέλη του Σεπτέμβρη σε πανελλαδική συνέλευση, οργανώνοντας τη συμμετοχή όλων των συντονισμών, που όλους τους τελευταίους μήνες έχουν πρωτοστατήσει στην προσπάθεια να στηριχθούν οι αγώνες ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα, σε κάθε γωνιά της χώρας. Για την οργάνωση της πανελλαδικής συνέλευσης συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή».
\r\n